Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja o tym myślałem . Dwustronne na środku zagruzowane z jednej strony aż pod taflę, byłoby ciekawie.
Ostatecznie zdecydowałem inaczej bo brałem pod uwagę również śmiałość ryb. Obawiałem się że  przy zbiorniku gdzie ciągle kręcą się domownicy ryby były w większości pochowane wśród skał.
Być może wcale tak nie musi być jeśli się je przyzwyczai od małego.
Tego nie wiem, może kiedyś spróbuję z mbuną  
No, na pewno super by to wyglądało Jeśli chodzi o płochliwość, to nigdy nie miałem z tym problemu, od początku były bardzo odważne. Teraz przy karmieniu niektóre dają się łapać w dłoń, spróbuje tak zrobić redukcję Jedyne czego się boją to ręcznik papierowy kiedy myję szyby

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Myślałem kiedyś o tym, ale ułożyć gruzowisko pod samą powierzchnię wody przy 90 cm wysokości,to trudna sprawa - duży ciężar plus duża objętość kosztem powierzchni do pływania,a poza tym zakochałem się w preparatach.

• Lubię to 2
Opublikowano
19 minut temu, Chelydra napisał:

Myślałem kiedyś o tym, ale ułożyć gruzowisko pod samą powierzchnię wody przy 90 cm wysokości,to trudna sprawa - duży ciężar plus duża objętość kosztem powierzchni

No właśnie dlatego trzeba robić sztuczne moduły wydmuszki ;).

• Lubię to 1
Opublikowano

Niestety nie posiadam zdolności manualnych, a moduły btn, wyłączając nawisy, nadają się do aranżacji tła a nie środka,w tej sytuacji kupiłem sztuczne skały w ogrodniczym, ale to nijak ma się do prawdziwych kamieni.

• Lubię to 1
Opublikowano

Bartek po piach rzeczny jedź do Czernicy (Hydrokrusz) ja za wór od ziemniaków dałem 10 zł chociaż gościu nie chciał kasy. Moim zdaniem super piach. Będziesz u mnie to zobaczysz.

Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
14 hours ago, Bartek_De said:

Docelowo ma być tak jak niżej. Na razie świecę z tyłu, bo chcę żeby tło porosło

To nie działa. ;) Jak przesuniesz światło do przodu to po paru dniach glony z tła i tak znikna. 

Opublikowano
To nie działa.  Jak przesuniesz światło do przodu to po paru dniach glony z tła i tak znikna. 

Jak już porośnie, to tył będzie się załączał automatycznie na kilka godzin dziennie. Może nie znikną

Mam dwie, oddzielnie zasilane belki RetroFit Plant 18W

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
13 hours ago, Bartek_De said:

Jak już porośnie, to tył będzie się załączał automatycznie na kilka godzin dziennie. Może nie zniknąemoji6.png

E-e. Będzie ich dokładnie tyle na ile pozwoli kombinacja obecnego światła, parametrów wody i skubania przez ryby. Zabierzesz połowę światła, conajmniej połowa glonów zniknie - nie da się ich wyhodować na zapas a potem utrzymać dłużej niż kilka dni. Też tego próbowałem. 😃