Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje pomocy mam wybrane 4 gatunki wydaje mi się że powinno być ok ale chce zasięgnąć waszej opinii bo będzie to moje pierwsze malawi.

Co myślicie o takim składzie:

Aulonocara lwanda Red

Chindongo Saulosi

Labidochromis Caeruleus Kakusa

Pseudotropheus Acei Luwala

Opublikowano

Macie może jakieś uwagi do tej obsady bądź jakieś inne propozycje co by świetnie się prezentowały

Opublikowano

Yellow  i Aulonocara są bardziej mięsożerne nie pasują żywieniowo do Acei, ktore są roślinożerne... Napisz może jeszcze jaki duży masz zbiornik...?

Opublikowano (edytowane)

Dzięki Andrzeju, jakoś nie doczytałem... 😉

@Credy napisz może jeszcze na ktorym gatunku najbardziej Ci zależy, choć z tych gatunków to na pewno wyeliminowałbym tą aulonocarę...

Edytowane przez Robson79
Opublikowano

Rozumiem a co byś zaproponował aranżacja będzie ciemna około 50 kg skał i tło strukturalne szara skała 

Najbardziej hmm to będzie Chindongo Saulosi synowi się najbardziej podoba no i żółte samice ma 

Opublikowano

Może zostaw Saulosi i Acei a do tego daj jakąś Metriaclimę OB... Na trzech  gatunkach bym pozostał. Sam mam akwarium o tym samym litrażu i mam w nim trzy gatunki, ale myślę o pozbyciu się jednego i pozostaniu przy dwóch...

Opublikowano

Hmmm jeśli Metriaclima to tylko  Estherae Minos Reef kolorystycznie będzie pasować z tego co widzę jak sądzisz 

Albo Metriaclima Elongatus Goldbar Chizumulu 

Opublikowano

Dopiero wchodzę w ten temat OB czyli 

Już się troszkę doksztalcilem i OB świetnie wyglądają a powiedz mi jak samice też takie same ubarwienie jak u samców czy nie