Credy Opublikowano 20 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witam potrzebuje pomocy mam wybrane 4 gatunki wydaje mi się że powinno być ok ale chce zasięgnąć waszej opinii bo będzie to moje pierwsze malawi. Co myślicie o takim składzie: Aulonocara lwanda Red Chindongo Saulosi Labidochromis Caeruleus Kakusa Pseudotropheus Acei Luwala
Credy Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor #2 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Macie może jakieś uwagi do tej obsady bądź jakieś inne propozycje co by świetnie się prezentowały
Robson79 Opublikowano 20 Grudnia 2018 #3 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Yellow i Aulonocara są bardziej mięsożerne nie pasują żywieniowo do Acei, ktore są roślinożerne... Napisz może jeszcze jaki duży masz zbiornik...?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 20 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 20 Grudnia 2018 1 minutę temu, Robson79 napisał: Napisz może jeszcze jaki duży masz zbiornik...? Robert..w tytule tematu są podane wymiary:)
Robson79 Opublikowano 20 Grudnia 2018 #5 Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Dzięki Andrzeju, jakoś nie doczytałem... @Credy napisz może jeszcze na ktorym gatunku najbardziej Ci zależy, choć z tych gatunków to na pewno wyeliminowałbym tą aulonocarę... Edytowane 20 Grudnia 2018 przez Robson79
Credy Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor #6 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Rozumiem a co byś zaproponował aranżacja będzie ciemna około 50 kg skał i tło strukturalne szara skała Najbardziej hmm to będzie Chindongo Saulosi synowi się najbardziej podoba no i żółte samice ma
Robson79 Opublikowano 20 Grudnia 2018 #7 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Może zostaw Saulosi i Acei a do tego daj jakąś Metriaclimę OB... Na trzech gatunkach bym pozostał. Sam mam akwarium o tym samym litrażu i mam w nim trzy gatunki, ale myślę o pozbyciu się jednego i pozostaniu przy dwóch...
Credy Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor #8 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Hmmm jeśli Metriaclima to tylko Estherae Minos Reef kolorystycznie będzie pasować z tego co widzę jak sądzisz Albo Metriaclima Elongatus Goldbar Chizumulu
Robson79 Opublikowano 20 Grudnia 2018 #9 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ja jestem miłośnikiem odmian OB ale Estherae Red Red też będzie pasowała...
Credy Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor #10 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Dopiero wchodzę w ten temat OB czyli Już się troszkę doksztalcilem i OB świetnie wyglądają a powiedz mi jak samice też takie same ubarwienie jak u samców czy nie
Rekomendowane odpowiedzi