Loobo Opublikowano 27 Grudnia 2018 #11 Opublikowano 27 Grudnia 2018 W wersji Plant masz takie diody jak w Sunny + dodatkowo diody czerwone i niebieskie. Nie powinno być jakoś cukierkowo. Moim zdaniem oświetlenie Sunny pokazuje naturalne barwy ryb i baniaka, a Plant trochę podkreśla kolory. Są jeszcze te barwy Marine, ale tego nie próbowałem, więc się nie wypowiadam. 1
Bartek_De Opublikowano 27 Grudnia 2018 #12 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Ale Plant, to barwa 8000K, a więc różowa, tak jak świetlówka Sylvania Grolux, którą mam, a której nie świecę z uwagi na kolor. Obecnie świecę tylko 1x T8 30W białą 865. Nie będzie zbyt "cukierkowo"?Tak u mnie wygląda Plant 18W. Mam dwie takie belki, na zdjęciu świeci tylko ta z przoduhttp://forum.klub-malawi.pl/gallery/image/16369-moje-nowe-stare-240l-120x40x50/Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka W wersji Plant masz takie diody jak w Sunny + dodatkowo diody czerwone i niebieskie. Nie powinno być jakoś cukierkowo. Moim zdaniem oświetlenie Sunny pokazuje naturalne barwy ryb i baniaka, a Plant trochę podkreśla kolory. Są jeszcze te barwy Marine, ale tego nie próbowałem, więc się nie wypowiadam.Marine też próbowałem, ale według mnie jest zbyt żółte Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
Sacrum Opublikowano 27 Grudnia 2018 #13 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Sek w tym że nie świeci na różowo jak grolux, tylko bliżej bieli. 1
Loobo Opublikowano 28 Grudnia 2018 #14 Opublikowano 28 Grudnia 2018 W dniu 27.12.2018 o 10:17, Bartek_De napisał: Tak u mnie wygląda Plant 18W. Mam dwie takie belki, na zdjęciu świeci tylko ta z przoduhttp://forum.klub-malawi.pl/gallery/image/16369-moje-nowe-stare-240l-120x40x50/ Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Marine też próbowałem, ale według mnie jest zbyt żółte Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Genialnie to wygląda u Ciebie. Gdybym od nowa zbiornik jakiś zakładał, to znów poszedłbym w te "plant" 1
prezesik25 Opublikowano 29 Grudnia 2018 #15 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Na tą chwilę wyłączyłem tą jedną świetlówkę T8 30W 865 i włączyłem na próbę zwykłą świetlówkę LED 120cm 20W 6000K, którą kupiłem w sklepie za ok 15zł. Niestety, żeby się zmieściła w pokrywie musiałem usunąć końcówki, a zostawiłem samą plastikową rurę, którą zabezpieczyłem przed wilgocią klejem na gorąco z dwóch stron. No i jestem pod wrażeniem jej mocy światła. Do tego może dołożę Leddy Tube Plant i będzie bajka 1
Rekomendowane odpowiedzi