Ertos Opublikowano 9 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Cześć czołem moi drodzy Tym razem zawędrowałem tutaj z prośbą o pomoc w wyborze obsady i ewentualnej ilości rybek. Wraz z żoną chcielibyśmy mieć dużo i kolorowo w akwarium ale zdajemy sobie sprawę że niektóre gatunki są bardziej agresywne a niektóre mniej i tutaj wolelibyśmy mieć mniej bijatyk w naszym baniaczku. Akwarium to glossy biały 260 l wymiary 120x40x63h a aranżacja jaka będzie wewnątrz wygląda tak jak na załączniku. Skały w centrum akwarium będzie widoczne z dwóch najdłuższych boków dlateo też im więcej rybek tym lepiej Fajnie by było mieć gatunki które stosunkowo są małe Więc prosiłbym o ewentualne sugestię i tutaj chciałbym zaznaczyć że to moje pierwsze malawi więc pomagając mi w wyborze obsady weźmiecie udział w nowym baniaczku ponieważ pewnie w większości posłucham waszych sugesti Pozdrawiam.
pavlofico Opublikowano 9 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Witaj. Tak naprawdę to max 3 gatunki (małe) możesz trzymać w takim akwarium. Dla początkującego poleciłbym Ci : labidochromis caeruleus labidochromis perlmutt iodotropheus sprengerae makakola pseudotropheus saulosi taiwan reef labidochromis white nkhata bay Na ciemnym tle i tych kamieniach będą się pieknie prezentować.
Ertos Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor #3 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Te żółciutkie są świetnie podobają się mi a czy jest jakaś inna opcja zakupu niż w zoologu wolałbym dać zarobić jakiemuś hodowcy zamiast zoologowi Gdzie wy kupujecie swoje rybki ?
pavlofico Opublikowano 9 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zoologa omijaj z daleka..... Na forum znajdziesz hodowców u których zakupisz wszystko co zechcesz. Ewentualnie możesz odkupić młode od ludzi z forum w dziale giełda. Tam załóż temat. Wysłane z mojego ZTE BLADE V0730 przy użyciu Tapatalka 1
Bartek_De Opublikowano 9 Grudnia 2018 #5 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Polecam Darka Gażę z Żor. Z Częstochowy nie masz daleko, ja do Darka jechałem ponad 160km, ale warto było, aż żal było stamtąd odjeżdżać, a ryby pierwsza klasa. To jego strona http://www.tanganikamalawi.pl/ 2
pavlofico Opublikowano 9 Grudnia 2018 #6 Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Zobacz też malwian , toteż dobra jakość. Wysłane z mojego ZTE BLADE V0730 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Grudnia 2018 przez AndrzejGłuszyca
Andrzej Głuszyca Opublikowano 9 Grudnia 2018 #7 Opublikowano 9 Grudnia 2018 @pavlofico Pawle.....nie reklamujemy stron firm , które nie są naszymi partnerami. Polecić jako sprzedawcę to jak najbardziej. Dlatego poprawiłem Twój wpis.
pavlofico Opublikowano 9 Grudnia 2018 #8 Opublikowano 9 Grudnia 2018 [mention=7388]pavlofico[/mention] Pawle.....nie reklamujemy stron firm , które nie są naszymi partnerami. Polecić jako sprzedawcę to jak najbardziej. Dlatego poprawiłem Twój wpis.Ok. Sorki Wysłane z mojego ZTE BLADE V0730 przy użyciu Tapatalka 1
pavlofico Opublikowano 9 Grudnia 2018 #9 Opublikowano 9 Grudnia 2018 A wracając do tematu można tak: Acei itungi black tanzania Labidochromis chizumulu chizumulae Metriaclima membe deep lub : Metriaclima membe deep Cynotilapia afra Cobue Pseudotropheus Socolofi
pavlofico Opublikowano 9 Grudnia 2018 #10 Opublikowano 9 Grudnia 2018 A teraz kolorowo dla Żony: Metriaclima aurora likoma Pseudotropheus Perspicax Orange Cap Ndumbi Aulonocara Lwanda Red Efekt Wow murowany i nie pozabijają Ci się. Dieta 50/50
Rekomendowane odpowiedzi