mani3kk Opublikowano 12 Listopada 2018 #1 Opublikowano 12 Listopada 2018 (edytowane) Witam, Wymarzyłem sobie obsadę, w której wszystkie gatunki ryb będą gładkie, podobnej wielkości oraz innych kolorów. Do opisu powyżej pasują Metriaclimy, stąd moje pytanie: Czy możliwa jest hodowla dwóch odmian gatunku w akwarium 450L? Pytanie głównie tyczy się połączenia Metriaclimy Callainos oraz Metriaclimy Estherae. Doczytałem, że rybki te potrafią być mocno terytorialne i agresywne, stąd moje wątpliwości, czy się to uda. Bardzo proszę o pomoc Edytowane 12 Listopada 2018 przez mani3kk
pavlofico Opublikowano 12 Listopada 2018 #2 Opublikowano 12 Listopada 2018 Jak dla mnie możesz tak. Metriaclima estherae minos reef 2+4 i metriaclima cobalt callainos 2+4 ewentualnie zamiast minos daj zebra chizumulu mcat. Tylko daj z dobrego zródła to wtedy zobaczysz piekno i zachowania tych rybek. Wysłane z mojego ZTE BLADE V0730 przy użyciu Tapatalka Tak wyglądają zebra i cobalt.Wysłane z mojego ZTE BLADE V0730 przy użyciu Tapatalka 1
eljot Opublikowano 13 Listopada 2018 #3 Opublikowano 13 Listopada 2018 18 godzin temu, mani3kk napisał: Pytanie głównie tyczy się połączenia Metriaclimy Callainos oraz Metriaclimy Estherae. Połączenie możliwe jednak na utrzymaniena dłuższą metę więcej niż jednego samca callainosa bym nie liczył. Ryby te cechuje wysoka agresja wewnątrzgatunkowa. Oczywiście odpada esterka red/blue ponieważ samce tej odmiany są bardzo podobne do callainosów. 1
Bezprym Opublikowano 13 Listopada 2018 #4 Opublikowano 13 Listopada 2018 Ja tam wziąłbym Estherae Red Blue i Callainosa Pearly White Ruarwe. Trzy kolory przy Dwóch gatunkach. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka 2 1
pozner Opublikowano 14 Listopada 2018 #5 Opublikowano 14 Listopada 2018 11 godzin temu, Bezprym napisał: Trzy kolory przy Dwóch gatunkach. I pewnie gromadka bastardów. Istnieje duże ryzyko takiej sytucji. Jeśli kolega nie ma zamiaru roznosić młodych, to nie ma o czym mówić, ale warto zwrócić uwagę na taką opcję.
mani3kk Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor #6 Opublikowano 14 Listopada 2018 3 godziny temu, pozner napisał: I pewnie gromadka bastardów Dzięki za uwagę. Jestem początkujący i nawet nie pomyślałem o takim zagrożeniu.
Bezprym Opublikowano 14 Listopada 2018 #7 Opublikowano 14 Listopada 2018 I pewnie gromadka bastardów. Istnieje duże ryzyko takiej sytucji. Jeśli kolega nie ma zamiaru roznosić młodych, to nie ma o czym mówić, ale warto zwrócić uwagę na taką opcję.Podobnie jak przy Estherae red i Callainos cobalt blue. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
przemo-h Opublikowano 14 Listopada 2018 #8 Opublikowano 14 Listopada 2018 3 godziny temu, mani3kk napisał: Dzięki za uwagę. Jestem początkujący i nawet nie pomyślałem o takim zagrożeniu. Takie problemy zazwyczaj pojawiają się, gdy samce nie mają swoich samic. Moim zdaniem możesz śmiało próbować. Opcja kolegi Bezprym jest ciekawa. 1
Rekomendowane odpowiedzi