agentj23 Opublikowano 7 Listopada 2018 #1 Opublikowano 7 Listopada 2018 Witam Wykonałem pokrywę na akwarium ze spienionego PCV i mam pytanie czym mogę to pomalować na czarno? Możecie polecić jakiś sprawdzony i bezpieczny dla ryb lakier? Pokrywa co prawda nie będzie się stykać z wodą ale skropliny spod pokrywy już z lakierem będą miały kontakt. pozdrawiam Rafał
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Listopada 2018 #2 Opublikowano 7 Listopada 2018 Nie lepiej kupić czarne i wyeliminować w ten sposób malowanie? 1
agentj23 Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor #3 Opublikowano 7 Listopada 2018 Raz że nie było takiej grubości czarnego PCV czyli 10mm, a dwa czarne jest dużo droższe. Pokrywa już sklejona z białego więc tu nie ma co kombinować. Jak nie da się pomalować to przykleję okleinę. Chciałem malowaniem sobie przyśpieszyć
Bezprym Opublikowano 7 Listopada 2018 #4 Opublikowano 7 Listopada 2018 Spróbuj emalią akrylową albo gumą w sprayuWysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka 1
rekawiczka Opublikowano 7 Listopada 2018 #5 Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) zawsze mozesz rozwazyc dibond/tubond i opakowac nim pcv. jest w kolorze czarnym i troche osob na forum ma tak zrobiona pokrywe Edytowane 7 Listopada 2018 przez rekawiczka
Bezprym Opublikowano 7 Listopada 2018 #6 Opublikowano 7 Listopada 2018 zawsze mozesz rozwazyc dibond/tubond i opakowac nim pcv. jest w kolorze czarnym i troche osob na forum ma tak zrobiona pokrywewłaśnie ja wybrałem ten sposóbWysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka 1
Yoshine Opublikowano 9 Stycznia 2021 #7 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Witam, trochę odgrzeje temat. Mam rozumieć że odradzacie malowanie spienionego pcv? Dlaczego? Mam w planie swoją pokrywę pomalować w kolorze ściany, czyli tą samą farbą. Farba się nie będzie trzymać czy o co dokładnie chodzi?
Rekomendowane odpowiedzi