Xime Opublikowano 31 Października 2018 #1 Opublikowano 31 Października 2018 Witam ponownie, W kontekscie przemyśleń nad kolejną obsadą w dalekiej przyszłosci pojawił się również Socolofi. Przekopujac internety, na większości zdjęć i filmów nie są one jednak jednolite, tylko "wychodza" u nich takie blado szare pasy - co mnie osobiście bardzo nie odpowiada. w związku z powyższym, kieruję pytanie do osób, które widziały je na żywo jako dorosłe egzemplarze ( bo foto i wideo też bardzo potrafi przeklamywać rzeczywistość) - czy są w ogóle takie genetyczne odmiany, bez pasów czy po prostu taki ich "urok" ?
biedronka Opublikowano 31 Października 2018 #2 Opublikowano 31 Października 2018 U mnie na 6szt. dwa nie maja nic żadnych pasów i w mojej ocenie sa najładniejsze z całej 6. Ale gdzieś tu na forum czytałem ze prawidłowo powinny mieć delikatne paski.
Bezprym Opublikowano 1 Listopada 2018 #3 Opublikowano 1 Listopada 2018 Podejrzewam że te bez pasków to są samce, z tego co zauważyłem delikatne paski występują u samic i osobników zdominowanych .Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Tomasz78 Opublikowano 1 Listopada 2018 #4 Opublikowano 1 Listopada 2018 Miałem socolofi, pasy poprzeczne to są pręgi, dominujący samiec będzie jednolicie soczyście niebieski. Zdominowany samiec lub przestraszony zrobi się szaro niebieski w poprzeczne szaro niebieskie pręgi. 1
mlody.czub Opublikowano 1 Listopada 2018 #5 Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Tak na szybko wieczorne zdjecie moich socolofi. Jeden z samcow - zaden z kilku jakie posiadam nie ma zadnych pasow - bynajmniej jak dotad nic nie zauwazylem. I inkubujaca samica Edytowane 1 Listopada 2018 przez mlody.czub
Rekomendowane odpowiedzi