Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W związku z tym, iż moja małżonka ma strasznie wyczulony słuch postanowiłem wyciszyć szafkę. Najpierw był pomysł ze styropianem a następnie z filcem. Styropian całkowicie nie zdał egzaminu natomiast z filcem było trochę lepiej. Dopiero po zakupie "MATA AKUSTYCZNA FALA PRO 2000X1000X40MM SAMOPRZYLEPNA" nastała "prawie" cisza :) Także polecam :)

IMG_4427.jpg.8e1cba1a508db7ffa957438acfd50efc.jpg

IMG_4428.jpg.089fbea761b357c8c9b63cacfc8c97e4.jpg

WIem wiem kolor oczojebny ale przez to mata była dużo tańsza :) 

• Lubię to 4
Opublikowano

Całkiem przytulnie masz w tej szafce.;)

Z tymi ogrodniczym zlaczkami (redukcjami) pod FXa to bym chyba spokojnie całej nocy nie przespal. :) Kiedyś bardzo dużo miałem z takimi rzeczami doczynienia i po prostu od tego czasu mam uraz. Oczywiście w ogrodzie nie musi być 100% szczelności bo ewentualnie co scieknie to trawa przyjmie ale w domu jednak wymagamy pewności w laczeniach.

Opublikowano
Całkiem przytulnie masz w tej szafce.
Z tymi ogrodniczym zlaczkami (redukcjami) pod FXa to bym chyba spokojnie całej nocy nie przespal.  Kiedyś bardzo dużo miałem z takimi rzeczami doczynienia i po prostu od tego czasu mam uraz. Oczywiście w ogrodzie nie musi być 100% szczelności bo ewentualnie co scieknie to trawa przyjmie ale w domu jednak wymagamy pewności w laczeniach.
Oj racja ! Podziwiam odwagę kolegi. W razie awarii takiej złączki, przy wydajności FX-a masz zawartość akwa w kilka minut na podłodze. Druga sprawa, to one drastycznie tłumią przepływ.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
9 godzin temu, Jerry_jerry napisał:

Całkiem przytulnie masz w tej szafce.;)

Z tymi ogrodniczym zlaczkami (redukcjami) pod FXa to bym chyba spokojnie całej nocy nie przespal. :) Kiedyś bardzo dużo miałem z takimi rzeczami doczynienia i po prostu od tego czasu mam uraz. Oczywiście w ogrodzie nie musi być 100% szczelności bo ewentualnie co scieknie to trawa przyjmie ale w domu jednak wymagamy pewności w laczeniach.

Hmm redukcja jest na sztywno, tego typu. Nie jest to szybkozłączka. 

175BF4C6-F16C-4839-A31A-94F867DBF606.jpeg.132fd3fe28d73962ef3e48624d9c72e1.jpeg

Odnoszę wrażenie że jest to dość stabilne, ale jeśli macie jakieś propozycje to chetnie wysłucham.

1 godzinę temu, karolus napisał:

Też się nad czymś podobnym zastanawiałem, jak w domku jest cisza to filtr wyraźnie z szafki słychać :(
Jakieś namiary na zakup tej pianki mógłbyś podać?

Kupowałem dokładnie tą matę Mata

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Jerry_jerry napisał:

Wiesz jeżeli uważasz, że wszystko jest ok to nie moja sprawa. Po prostu wydawało mi się, że to najzwyklejsza złączka ogrodnicza. Osobiście spróbowałbym czegoś takiego:

https://www.agrowist.pl/476,redukcja-przelot-wciskana-16-25.html

Zakładasz wąż a na koniec cybant i powinno trzymać.

Ale tak jak mówiłem. Jeżeli jesteś pewny tego rozwiązania to nie ma co robić afery.

Można powiedzieć, że tak właśnie wyglada wewnętrzna redukcja a role cybanta zastępuje ta niebieska nakrętka która dociska wąż. Będę to kontrolował przy pracach konserwacyjnych. Dziękuje za zwrócenie uwagi :)

Edytowane przez Bastian
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, rafalniski napisał:

Info ze strony sklepu - Ten produkt jest niedostępny.

Maty kupowalem w poniedziałek i były w przecenie ale może cena podyktowana była tym, iż produkt był na wyczerpaniu. Kupiłem matę akustyczna fale pro o wymiarach 2000x1000x40mm samoprzylepną  i polecam kupić w arkuszach ponieważ dokupiłem jeszcze dwa kawałki po 500x500x30mm i są one o rzadszej gęstości i jakosci. 

Mata akustyczna fala pro

Edytowane przez Bastian