Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z czasem i tak pewno zostanie jeden ale frajda z oglądnia 3 dorastających łobuzów jest niesamowita ;)

Dlatego chyba po raz czwarty mam dominanta i dwa podrostki. Tylko tym razem nie zamierzam pogodzić wszystkich samców tylko w porę chcę je odłowić

Opublikowano
Z czasem i tak pewno zostanie jeden ale frajda z oglądnia 3 dorastających łobuzów jest niesamowita ;)

Dlatego chyba po raz czwarty mam dominanta i dwa podrostki. Tylko tym razem nie zamierzam pogodzić wszystkich samców tylko w porę chcę je odłowić

bo do tego bym dodał jedną istotna sprawę. aby spróbować z tzrema samcami to muszą to być samce wpuszczone do akwa w młodym wieku i równoczesnie a i to nie daje nam gwarancji tylko szanse, bo jesli jest taka sytuacja jak pisze koper czyli jest dominant i młodsze podrostki [bo tak to co powyżej zrozumiałem] które chcą mu dorównać to wtedy sytuacja opisana przez kopra wcześniej jest pewna

Opublikowano

bo do tego bym dodał jedną istotna sprawę. aby spróbować z tzrema samcami to muszą to być samce wpuszczone do akwa w młodym wieku i równoczesnie a i to nie daje nam gwarancji tylko szanse, bo jesli jest taka sytuacja jak pisze koper czyli jest dominant i młodsze podrostki [bo tak to co powyżej zrozumiałem] które chcą mu dorównać to wtedy sytuacja opisana przez kopra wcześniej jest pewna

Pierwsze śmiertelne starcie było z rówieśnikami

Opublikowano

dlatego koper napisałem ze to tylko daje nam szanse że może wyjść natomiast im różnica wiekowo wielkościowo jest większa tym ta szansa jest mniejsza a wręcz równa zeru

Opublikowano

tylko ja juz mam jedenego doroslego samca, i dlatego chce wpuscic same samice, o ile sie uda, ale jeli trafi sie samiec, to co??

czekac az go wytlucze czy moze cos z nim zrobic??

Opublikowano

Wpuść jeszcze 3-4 samice. Może uda Ci się gdzieś dostać dorosłe. IMO lepiej wydać więcej za pewne samice niż się później martwić. JEśli nie uda się tak no to oczywiście młodzież, a gdy zauważysz samca zaczynaj odrazu szukać mu nowego lokum by nie było za późno.

Opublikowano

tylko ze ja mialem jeszcze wczesniej samca lombardoi, niestety zachrowal i zmarl(fleksibakterioza) i oba saulosi i lombarodi byly wybarwione,