Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja bym dał hara + caeruleus lub saulosi + maingano (wersja spokojniejsza), lub hara + msobo lub heteropictus + maingano (tu już może być gorąco, więc zalecam 1 wariant). Inne gatunki z żółtymi samicami są zbyt podobne do maingano.

Edytowane przez bakus_44
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, pozner napisał:

Jak dla mnie, to 150cm. jest minimum dla tego gatunku. Co prawda, akwarium jest wąskie, ale to minimum, moim zdaniem, jest.

Z niektórych źródeł wynika, że odmiana acei itungi osiąga mniejsze rozmiary. Kiedyś na Forum prosiłem o zweryfikowanie tego, ale jest to nadal zbyt żadka jeszcze u nas odmiana, więc opinii nie doczekałem się.

Bardziej rozchodzi mi się o te 40cm szerokości. Do tego wysokość też nie powala, a ta ryba większość czasu przebywa w toni. Dobrze jest trzymać je w stadzie i takie stado nie będzie zbyt dobrze wyglądało w takim zbiorniku. Itungi i elegans Ngara dorastają w akwariach do 16cm.

Edytowane przez przemo-h
Opublikowano

Miałem acei u siebie. Mam 50cm. wysokości, co prawda 55cm. szerokości, a wtedy miałem tło strukturalne, więc ok. 10cm. odchodziło. No i oczywiście mam 180cm. długości, ale myślę, że przy 150cm. też by było ok. Takie jest moje osobiste odczucie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.