Tonny24 Opublikowano 2 Października 2018 #1 Opublikowano 2 Października 2018 Witam cynotilapia hara gallireya reef będzie napewno i teraz co do drugiego gatunku. Zależy Mi na cytrynowych samicach oto typy: Johanni Msobo Interruptus Heteropictus Co do trzeciego gatunku samice chciałbym ładne niebieskie, najlepiej w pregi czarne albo pasy, z naciskiem na pregi. Za dużego wyboru tutaj nie mam, dostępne mam: Maingano Demasoni Ktore gatunki będą się najlepiej kontrastowac kolorystycznie. I mieć podobna diete
SlavekG Opublikowano 2 Października 2018 #2 Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Witaj. Jeśli hara ma być na 100% to do niej dałbym labidochromis careuleus bo samce i samicznki są cytrynowe. Z dwóch pozostałych tylko maingano będzie pasował do pozostałych pod względem diety. Nie wiem tylko czy w 40cm głębokości nie będzie mu za ciasno ale możesz spróbować. Demasoni 100% odpada że względu na dietę. Edytowane 2 Października 2018 przez SlavekG 1
Tonny24 Opublikowano 2 Października 2018 Autor #3 Opublikowano 2 Października 2018 A z tych co podałem johanni, msobo interruptus i Heteropictus?
bakus_44 Opublikowano 2 Października 2018 #4 Opublikowano 2 Października 2018 12 minut temu, Tonny24 napisał: A z tych co podałem johanni, msobo interruptus i Heteropictus? msobo ma najładniejsze samice.
SlavekG Opublikowano 2 Października 2018 #5 Opublikowano 2 Października 2018 26 minut temu, Tonny24 napisał: A z tych co podałem johanni, msobo interruptus i Heteropictus? Jak wyżej msobo są najładniejsze ale samce są tak samo ciemne jak maingano.
Bezprym Opublikowano 2 Października 2018 #6 Opublikowano 2 Października 2018 W paski to polecam ci Tropheops elongatus mbako(Fish Magic) lubMetriaclima sp. dolphin Manda lub Thumbi(Malawian, Malawi Mbuna) Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
przemo-h Opublikowano 3 Października 2018 #8 Opublikowano 3 Października 2018 Godzinę temu, pozner napisał: Hara+johanni+acei Acei przy tych wymiarach zbiornika można by odpuścić.
pozner Opublikowano 3 Października 2018 #9 Opublikowano 3 Października 2018 42 minuty temu, przemo-h napisał: Acei przy tych wymiarach zbiornika można by odpuścić. Jak dla mnie, to 150cm. jest minimum dla tego gatunku. Co prawda, akwarium jest wąskie, ale to minimum, moim zdaniem, jest. Z niektórych źródeł wynika, że odmiana acei itungi osiąga mniejsze rozmiary. Kiedyś na Forum prosiłem o zweryfikowanie tego, ale jest to nadal zbyt żadka jeszcze u nas odmiana, więc opinii nie doczekałem się.
Piotr775 Opublikowano 3 Października 2018 #10 Opublikowano 3 Października 2018 Ja osobiscie również odpusiciłbym Acei. Mam w 150 cm odmiane White tail i jest zdecydowanie za mały. Nigdy co prawda nie miałem innego gat Acei,ani też nie widziałem osobiscie dorosłych Acei wiec wzoruje się na moim. 1
Rekomendowane odpowiedzi