-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
Wszystkie gatunki bez problemu poradzą sobie na mieszance 3/1 - 4/1 z przewagą roślinnego oczywiście. Mrożonki nie są potrzebne - to tylko niepotrzebne ryzyko. Nie wiem czy dobrze doczytałem ale masz niezbyt duże akwarium więc Acei bym odpuścił. Zamiast yellow zobacz Labidochromis Perlmutt. Są mniejsze i łagodniejsze.
-
Nie korzystałem ale powiem szczerze nie wygląda to zbyt fajnie. Masz na forum wiele przykładów jak zbudować kaseciaka. Formatki zamówisz np w fabertec.pl a gąbki z allegro Zrobisz sobie pod wymiar taki jak Ci dokładnie pasuje za 1/2 ceny.
-
By Andrzej Głuszyca · Posted
Sztuczny twór ale roślinożerca. Roślinożerca. Niby roślinożerca ale trochę mięska nie zaszkodzi. Niektórzy twierdzą ,że typowy mięsożerca a ja , że wszystkożerca. To była teoria. A teraz praktyka:) Miałem w 720 litrach ( oprócz saulosi coral, który jest sztucznym Tworem i do ładnych nie należy jak prawdziwe saulosi) te trzy gatunki plus inne ryby mięsożerne i roślinożerne.. karmiłem w następujący sposób : do jednej puszki wsypałem pokarm dla roślinożerców Vibra Bites Hikari ( nie trzeba namaczać) , spirulinę w granulkach ( jak najmniejsze), i coś z nature food dla wszystkożerców. Generalnie starałem się aby w puszcze były pokarmy dla mięsożerców, roślinożerców i wszystkożerców. Raz dziennie podawałem też mrożonki ochotki. Ale tego nie polecam. Chociaż raz lub dwa razy w tygodniu możesz podawać . To akurat przemyśl. Jeszcze raz w tygodniu podawałem d‑allio plus granulat firmy Tropical. Pokarm ten ma zwiększoną zawartość czosnku stąd był w jadłospisie moich ryb profilaktycznie mimo, że wiele pokarmów ma w swojej zawartości czosnek. -
Sprawa trochę się wyjaśniła dostały hormony. Teraz tylko ciekawe czy takie ryby będą wogle płodne
-
Samice nigdy nie będą ani odrobinę żółte. Na pierwszym moim zdjęciu widać w tle prawdopodobnie samiczkę, są takie szare przez całe życie.
-
To się pozbył samców? Twierdzi że samicę zbledną że miał tak
-
Spójrzcie na moje stare zdjęcia Aulonocara Steveni Usisya. Miałem je od nieżyjącego już Jarka z Fish Magic. Nigdy nie karmiłem ryb jakąś specjalną karmą na wybarwianie. Właśnie przy podobnych rozmiarach jak u kolegi zaczęły się u mnie wybarwiać samce. Na żadnym zdjęciu nie były podkręcane kolory. Około 5cm Około 6cm 8cm
-
Na moje oko mają więcej niż te 3-4cm. Albo faktycznie ktoś podawał jakieś preparaty do podbicia kolorów, ale sam nie wiem, czy aż tak by wybarwiły samice, albo sprzedawca się pozbył nadmiarowych samców. Ostatnio u siebie byłem przekonany, że jedna z ryb to samica A. baenschi. Ryba miała z 8 cm, żadnych wskazówek, że to samiec, a pod ogon nie zaglądałem. Dopiero po zgonie samca alfa, ryba się wybarwiła, płetwy wydłużyły. Także jestem zdania, że to szybciej samiec się upodobni do samicy, niż na odwrót
-
By Dominikaa21 · Posted
Witam przygotowuje się do doboru obsady do mojego akwa , jak pisałam wcześniej w innym temacie Andrzejowi miałam zamiar mieć saulosi i yellow lecz zgłupiałam po tym co odpisał że mają różne preferencje żywnościowe i teraz o to moje pytanie które gatunki to roślinożerne z wymienionych tu przeze mnie a które mięsożerne bo jak czytałam na stronach to wszystkie mają przewagę roślinnego. Pozdrawiam. Saulosi coral Wydłużony,,wiem nie dla początkujących ;),, Rdzawy Acei Yellow Pozdrawiam i będę wdzięczna za pomoc .
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts