MateuszT Opublikowano 5 Marca 2008 #31 Opublikowano 5 Marca 2008 Daniel, niezłe ryzyko przy tych rybach . Poza tym 4 samce aulon w 240l może się nie udać...
danielj Opublikowano 6 Marca 2008 #32 Opublikowano 6 Marca 2008 Mat , rozumiem , że to może być ryzyko , ale ja bym spróbował Jeśli miałbym radzić początkującemu auratusy do 450l , lub Lwandy do 240 to jednak poradziłbym Lwandy A to tylko dlatego , że zachowania terytorialne u Aulonocar IHMO są o niebo delikatniejsze niż u Mbuniaków. Choć z drugiej strony mój samiec Stuartgranti potrafił zagonić drugiego prawie na śmierć , ale wtedy akurat mnie w domu nie było:( Chodzi mi o to , że agresywniejsze zachowania u Aulonocar są bardziej rozciągnięte w czasie i nie są tak nagłe jak u mbuny.
romekjagoda Opublikowano 6 Marca 2008 #33 Opublikowano 6 Marca 2008 Czy mi sie wydaje czy obsada socolofi+msobo zaczyna byc bradziej popularna niz saulosi+rdzawe? ;D No do tego to chyba jednak jeszcze dużo brakuje. Ja nie widziałem wcale tak dużo ani m_sobo ani socolofów, także spokojnie jeszcze
sabotage Opublikowano 6 Marca 2008 #34 Opublikowano 6 Marca 2008 Ja nie widziałem wcale tak dużo ani m_sobo Ja tylko jednego, u nas na forum Kazda bsada inniejsza od rdzawy+saulosi jest OK, nie zebym dyskriminowal te pysie, ale..
romekjagoda Opublikowano 6 Marca 2008 #35 Opublikowano 6 Marca 2008 FAktycznie się tak na m_sobo sfiksowałem, że nawet lekko taksonomię nagiąłem
MateuszT Opublikowano 6 Marca 2008 #36 Opublikowano 6 Marca 2008 Mat , rozumiem , że to może być ryzyko , ale ja bym spróbowałSmile Jeśli miałbym radzić początkującemu auratusy do 450l , lub Lwandy do 240 to jednak poradziłbym Lwandy Very Happy A to tylko dlatego , że zachowania terytorialne u Aulonocar IHMO są o niebo delikatniejsze niż u Mbuniaków. Choć z drugiej strony mój samiec Stuartgranti potrafił zagonić drugiego prawie na śmierć , ale wtedy akurat mnie w domu nie byłoSad Chodzi mi o to , że agresywniejsze zachowania u Aulonocar są bardziej rozciągnięte w czasie i nie są tak nagłe jak u mbuny. Ja już nigdy o Aulonach nie powiem, że są łagodne... lub tym bardziej mniej terytorialne od mbuny (agresja i terytorializm to nie to samo ). U mnie 2 samce się nie zgrały, mimo, że razem były od małego, a akwa było całe 45cm dłuższe od 240l.
jack_br Opublikowano 6 Marca 2008 #37 Opublikowano 6 Marca 2008 Tu się zgodzę z Mateuszem , moje Lwandy też do baranków nie należą a dominant oj... potrafi pogonić słabszego . Gdy dochodzi do tarła tamten tylko delikatne spogląda na niego za skałki i mu piekielnie zazdrości. Choć nie powiem że i jemu zdarzyło się kilka razy skorzystać z okazji.
sabotage Opublikowano 6 Marca 2008 #38 Opublikowano 6 Marca 2008 Dlatego odsuńmy tę obrzydliwą nie-mbune na bok i wracajmy na plaszczyzne mbuniakow
MateuszT Opublikowano 6 Marca 2008 #39 Opublikowano 6 Marca 2008 Dlatego odsuńmy tę obrzydliwą nie-mbune na bok i wracajmy na plaszczyzne mbuniakow Mbuna jest dla dzieciaków z krótkimi... baniakami .
sabotage Opublikowano 6 Marca 2008 #40 Opublikowano 6 Marca 2008 Veri fani !! Ja tam nie ma kompleksów i myślę,ze moja długość, jest wystarczająca, żeby zadowolić.. swoje ego Rzecz, jasna czym większe tym lepsze, tak mówią..
Rekomendowane odpowiedzi