marcinmarg Opublikowano 24 Lutego 2008 #1 Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam, po prawie roku nieobecności, bo niestety na tyle musiałem sie rozstać ze swoimi Rybkami, ale na szczeście nadszedł czas na reaktywację w niedługim czasie. No i w glowie problem jaka obsada do 375l czy mbuna czy nonmbuna. Zawsze tu znajdowałem dobra rade, więc teraz też się zwracam:)
sision Opublikowano 24 Lutego 2008 #2 Opublikowano 24 Lutego 2008 Rad możesz dostać mnóstwo, od każdego inną Ja np lubię bardzo mbunę i tylko takie ryby bym miał (mam ) w akwa. Musisz choć trochę się sprecyzować, bo można by wymieniać i wymieniać obsady i żadna nie wpadnie w Twoje gusta Na taki zbiornik proponuję 4 gatunki, jak wspomniałem-mbuny
marcinmarg Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor #3 Opublikowano 25 Lutego 2008 Bardziej jednak jestem skłonny do mbuna no i tak mam 2 typy, troche rózne. Ps. demasoni i Ps. Elongatus mphanga. Kolorystycznie chciałbym żeby było niebiesko zółto.
yaro Opublikowano 25 Lutego 2008 #4 Opublikowano 25 Lutego 2008 A ja zapropponował bym Ci 3 gatunki: Ps. "elongatus mpanga" Ps. Acei Red-Redy Będzie i niebiesko i żółto i powinno być wszystko ok.
sision Opublikowano 25 Lutego 2008 #5 Opublikowano 25 Lutego 2008 A może tak: M.Aurora P.E.Mphabnga C. Afra (może Greshakei do tego... choć te 3 gatunki w nieco większym haremie, niż 1+3 )
yaro Opublikowano 25 Lutego 2008 #6 Opublikowano 25 Lutego 2008 A może tak: M.Aurora P.E.Mphabnga C. Afra (może Greshakei do tego... choć te 3 gatunki w nieco większym haremie, niż 1+3 ) A gdzie żółto ??
sision Opublikowano 25 Lutego 2008 #7 Opublikowano 25 Lutego 2008 Z tego, co widziałem Aurora jest żółta - nie cała, jak np samiczki Saulosi czy Msobo, ale jest. Jeśli za mało, to np M. Barlowi
marcinmarg Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor #8 Opublikowano 25 Lutego 2008 no dobra a nonmbuna ma ktos jakas propozycje? Ewentualnie może ktoś sie oreintuje gdzie miedzy Piła a Poznaniem jest jakis dobry sklep, bo wypadłem troche z tematu.
marcinmarg Opublikowano 21 Marca 2008 Autor #9 Opublikowano 21 Marca 2008 Mineło troche czasu a ja nada zastawiam sie co: Mam dwa typy: 1. Pseudotropheus Acei 2. P.E.Mphanga 3..... No i trzeci właśnie brak, coś żółtego bym chciał, możecie cos zaproponować?
yaro Opublikowano 21 Marca 2008 #10 Opublikowano 21 Marca 2008 Saulosi ma żółte samiczki, więc myślę że do tej dwójki również będzie ciekawie, może też być red-red lub red-blue tak jak w mojej pierwszej propozycji.
Rekomendowane odpowiedzi