KarolM Opublikowano 30 Czerwca 2018 #1 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zauważyłem dziś że w moim akwarium pływają maluszki ciężko powiedzieć ile ich jest i jaki to gatunek. Mają nie cały 1 cm Sorry za jakość zdjęć. 3
Andrzej Głuszyca Opublikowano 30 Czerwca 2018 #2 Opublikowano 30 Czerwca 2018 ..to tylko pogratulować;)
Jakub 1986 Opublikowano 30 Czerwca 2018 #3 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Gratulacje Wysłane z mojego Lenovo A5500-H przy użyciu Tapatalka
TomaszGr89 Opublikowano 18 Marca 2019 #4 Opublikowano 18 Marca 2019 Pierwsze narodziny 2AF3F5DB-ABE0-4AED-A54A-115F470C75A6.MOV 1
eljot Opublikowano 18 Marca 2019 #5 Opublikowano 18 Marca 2019 Zabezpiecz czymś dno bo ci je inne wyskubią przez siatkę, już pierwszą próbę było widać. 1
Pawel85 Opublikowano 6 Października 2019 #6 Opublikowano 6 Października 2019 Witam. Mam pytanie. Mianowicie zauważyłem ze moja mala saulosi inkubuje tzn wypuszcza z pyska male saulosi i zaraz z powrotem je zasysa. Wiec moje pytanie jest co robić teraz kupić kotnik i tam ja dac czy co należy zrobić w takiej sytuacji. Pozdrawiam i proszę o rady.
Bartek_De Opublikowano 6 Października 2019 #7 Opublikowano 6 Października 2019 Witam. Mam pytanie. Mianowicie zauważyłem ze moja mala saulosi inkubuje tzn wypuszcza z pyska male saulosi i zaraz z powrotem je zasysa. Wiec moje pytanie jest co robić teraz kupić kotnik i tam ja dac czy co należy zrobić w takiej sytuacji. Pozdrawiam i proszę o rady. Czy to się dzieje w ogólnym akwarium czy może masz już samicę odłowioną w innym zbiorniku? I drugie pytanie, co zamierzasz zrobić potem z tymi rybkami? Masz na nie kupca, albo kogoś komu chcesz je oddać? Jeśli nie i po prostu martwisz się co z nimi będzie, to po kilku kolejnych inkubacjach przestaniesz się o to martwić. Zostaw to naturze, jeśli coś przeżyje to wtedy bedziesz się cieszył z "małego John'a Rambo" w akwarium i obserwował jak rośnie i sobie radziWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
miron.dmt Opublikowano 6 Października 2019 #8 Opublikowano 6 Października 2019 Jeżeli to pierwsze potomstwo to ciesz się. Większość to żywy pokarm dla starszych ryb a zwłaszcza dla innych pielęgnic. U mnie obecnie cztery samice mają w pyskach małe i nie mogę inaczej tego traktować, tylko jak żywy pokarm, bo co miałbym niby z tym narybkiem robić. Żaden sklep od Ciebie nie weźnie ryb a znajomi raczej nie będą chcieli. Mogę Cię pocieszyć, że najsilniejsze i najsprytniejsze potomstwo przeżyje. Pozdrawiam Mirek 1
Pawel85 Opublikowano 6 Października 2019 #9 Opublikowano 6 Października 2019 1 godzinę temu, Bartek_De napisał: Czy to się dzieje w ogólnym akwarium czy może masz już samicę odłowioną w innym zbiorniku? I drugie pytanie, co zamierzasz zrobić potem z tymi rybkami? Masz na nie kupca, albo kogoś komu chcesz je oddać? Jeśli nie i po prostu martwisz się co z nimi będzie, to po kilku kolejnych inkubacjach przestaniesz się o to martwić. Zostaw to naturze, jeśli coś przeżyje to wtedy bedziesz się cieszył z "małego John'a Rambo" w akwarium i obserwował jak rośnie i sobie radzi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka To dzieje się w ogolnym zbiorniku nie mam opcji przeniesienia do innego chyba ze kupie kotnik i tam ja przeniose. Jesli by przezyly i dorosly na tyle duze ze mozna byloby je oddac do zoologa to tak zrobię bo wysylac kurier komuś nie planuje. Jesli zoolog nie bedzie chciał to trudno będą u mnie żyły.
Rekomendowane odpowiedzi