Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem dziś że w moim akwarium pływają maluszki ??? ciężko powiedzieć ile ich jest i jaki to gatunek. Mają nie cały 1 cm
Sorry za jakość zdjęć.

received_1834248649973329.jpeg

received_1834248716639989.jpeg

received_1834248643306663.jpeg

received_1834248746639986.jpeg

received_1834248696639991.jpeg

• Lubię to 3
  • 8 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.  Mam pytanie.  Mianowicie zauważyłem ze moja mala saulosi inkubuje tzn wypuszcza z pyska male saulosi i zaraz z powrotem je zasysa.  Wiec moje pytanie jest co robić teraz kupić kotnik i tam ja dac czy co należy zrobić w takiej sytuacji.  Pozdrawiam i proszę o rady. 

Opublikowano
Witam.  Mam pytanie.  Mianowicie zauważyłem ze moja mala saulosi inkubuje tzn wypuszcza z pyska male saulosi i zaraz z powrotem je zasysa.  Wiec moje pytanie jest co robić teraz kupić kotnik i tam ja dac czy co należy zrobić w takiej sytuacji.  Pozdrawiam i proszę o rady. 
Czy to się dzieje w ogólnym akwarium czy może masz już samicę odłowioną w innym zbiorniku? I drugie pytanie, co zamierzasz zrobić potem z tymi rybkami? Masz na nie kupca, albo kogoś komu chcesz je oddać? Jeśli nie i po prostu martwisz się co z nimi będzie, to po kilku kolejnych inkubacjach przestaniesz się o to martwić. Zostaw to naturze, jeśli coś przeżyje to wtedy bedziesz się cieszył z "małego John'a Rambo" w akwarium i obserwował jak rośnie i sobie radzi

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Jeżeli to pierwsze potomstwo to ciesz się. Większość to żywy pokarm dla starszych ryb a zwłaszcza dla innych pielęgnic.

U mnie obecnie cztery samice mają w pyskach małe i nie mogę inaczej tego traktować, tylko jak żywy pokarm, bo co miałbym niby z tym narybkiem robić. Żaden sklep od Ciebie nie weźnie ryb a znajomi raczej nie będą chcieli.

Mogę Cię pocieszyć, że najsilniejsze i najsprytniejsze potomstwo przeżyje.

Pozdrawiam

Mirek

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek_De napisał:

Czy to się dzieje w ogólnym akwarium czy może masz już samicę odłowioną w innym zbiorniku? I drugie pytanie, co zamierzasz zrobić potem z tymi rybkami? Masz na nie kupca, albo kogoś komu chcesz je oddać? Jeśli nie i po prostu martwisz się co z nimi będzie, to po kilku kolejnych inkubacjach przestaniesz się o to martwićemoji6.png. Zostaw to naturze, jeśli coś przeżyje to wtedy bedziesz się cieszył z "małego John'a Rambo" w akwarium i obserwował jak rośnie i sobie radziemoji3.png

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

To dzieje się w ogolnym zbiorniku nie mam opcji przeniesienia do innego chyba ze kupie kotnik i tam ja przeniose.  Jesli by przezyly i dorosly na tyle duze ze mozna byloby je oddac do zoologa to tak zrobię bo wysylac kurier komuś nie planuje.  Jesli zoolog nie bedzie chciał  to trudno będą u mnie żyły.