Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Użyłem mieszanki piasków aquael'a. Sumarycznie wyszły 4 worki o gradacji 0.1 - 0.3mm, 4 worki o gradacji 0.4 - 1.2mm, 2 worki o gradacji 1.6 - 4mm, 1 worek 3-5mm

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Świetny efekt👍

Zostało Ci jakieś kawałki spienionego pcv z pokrywy? Pytam dlatego, bo mógłbyś sobie zrobić ramkę na dół zbiornika powiedzmy 2-3cmm i na środku w miejscu gdzie zabrakło drewna zrobić taki "schodek" żeby to zasłonić i przy okazji zasłoniłbyś szybę dna. Wiesz o co mi chodzi? Myślę, że mogło by to fajnie wyglądać

Edytowane przez Bartek_De
  • Dziękuję 1
Opublikowano
11 minutes ago, Bartek_De said:

Świetny efekt👍

Zostało Ci jakieś kawałki spienionego pcv z pokrywy? Pytam dlatego, bo mógłbyś sobie zrobić ramkę na dół zbiornika powiedzmy 2-3cmm i na środku w miejscu gdzie zabrakło drewna zrobić taki "schodek" żeby to zasłonić i przy okazji zasłoniłbyś szybę dna. Wiesz o co mi chodzi? Myślę, że mogło by to fajnie wyglądać

Jeżeli chodzi o schodek to stolarz już wie, że dał ciała i jesteśmy umówieni na poprawkę ;). Nad ramką muszę pomyśleć, w chwili obecnej całe "obicie" drewnem jest zlicowane z szybą - więc dołożenie ramki może zaburzyć efekt wizualny. Pierwotnie nie zwróciłem uwagi na te dolną szybe, ale fakt masz rację trochę ta szyba nie wygląda

• Lubię to 1
Opublikowano

Widzę, że temat masz pod kontrolą;) spoko, tak mi to przyszło do głowy. Drugi plus takiej ramki jest taki, że nie widać wtedy warstwy piasku, który z czasem lubi ściemnieć

• Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.