Powolne uruchamianie nowego zbiornika
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
Jeżeli zastosujesz pudełko przelewowe odpowiedniego typu nie musisz wiercić otworów.
-
Jakie ppi tej gąbki? Usunąłem z Twojej wypowiedzi fragment odnośnie szklarza. Mamy na forum dział "sklepy, zakupy" i tam zadaj pytanie. Ten temat dotyczy filtracji i za chwilę zrobiłby się bałagan.
-
Witajcie! Kasetowy jest trochę problematyczny, potwierdzam. U mnie gąbka po 2 dniach jest zatkana , a po tygodniu grubo na niej brudu. Z tym że filtr trochę za mały, a jakoś nie mogę się zmobilizować do podłączenia sumpa w tym zbiorniku. Ale kubełek na pewno jest bardziej upierdliwy w czyszczeniu - mycie gąbki z podmianą 100l wody zajmuje mi max. 30min.
-
Przyczyna może być bardzo prozaiczna, może trafiłeś same samice? Zagraj w totka😉 Spójrz ile takich tematów już jest. Warto używać wyszukiwarki. https://forum.klub-malawi.pl/search/?&q="wybarwianie saulosi"&search_and_or=or
-
Cześć. Czy to możliwe, żeby powodem braku wybarwienia samców saulosi był fakt, że pływają w towarzystwie dwa razy większego samca msobo?
-
Dziękuję za komentarz do moich rozterek. Sump wciąż w grze. Miejsce i infrastruktura naszykowana właśnie pod taką filtrację. Mam też wstępnie filtrowaną wodę mechanicznie i możliwość dołożenia węgla. Kaseciak przyciągnął mnie opcją braku otworów w akwarium i potencjalnie cichszą pracą. Sporo też zostałoby w kieszeni. Jeżeli chodzi o ubytek miejsca w akwarium, to te zgrubnie licząc 25 L, jest do przeżycia. Zwłaszcza że i tak planuję wstawić czarną płytę na tło, zatem nie powinien się rzucać w oczy. Jak napędzasz filtrację na korpusach narurowych?
-
Dzieci narobiły, ale nadal dwa samce okupują swoje rogi w akwarium, gdzie usypały wały z piasku. Obecnie nikogo nawet nie gonią, no może czasami. Siedzą i pilnują miejsca
-
By L.A.J.O.N. · Posted
Możesz wrzucić zdjęcie lub odesłać do tematu gdzie opisałeś filtrację? -
jeżeli masz szansę na 700 litrów i miejsce na sumpa wolał bym sumpa (choć sam mam biologię w modułach). Zawsze to więcej wody w obiegu, a nie zabierzesz miejsca w akwarium na kaseciaka, jeżeli sump odpada to kaseciak bylby u mnie drugą opcją, jednak zrobił bym na kaseciaku biologię, a mechanikę na wkładach narurowych. Co do prostych zaworów kulowych, na pewno zdadzą egzamin, jednak nitka z kranówki, to potencjalne ryzyko jeżeli nie zrobisz jej bez wstępnej filtracji.
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts