Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko po co?

kiedyś zbudowaliśmy z kumplem chłodzenie do procesora z agregatu od lodówki - była frajda i wogóle - tylko po co? żeby dostać 200pkt w benchmarku? :P:lol:

Opublikowano

Heh dla frajdy można zrobić;) Swego czasu wydałem kupe kasy na zrobienie chłodziarki na dwa piwa :lol: ale sadysfakcja została do tej pory. IMO tak poważnie nie ma chyba sensu. Dużo tańszym i odziwo w miare wydajnym rozwiązaniem jest zamontowanie wentylatorów w odbudowe i przerobienie jakiegoś termostatu.

Opublikowano

Ja nie wiem jakie tam u Was temperatury panują ale u mnie w akwa woda nie przekracza 27' nawet w lato. Nigdy nie używałem żadnych wiatraczków agregatów czy lodu.

Opublikowano

IMHO mozna to zastosowac jezeli filtracja pracuje na sumpie, a sump stoi w wydzielonym pomieszczeniu albo jest dosc dobrze zabudowany.

Opublikowano

Mars ma takie rozwiązanie - agregat z tego co pamiętam jest na balkonie i woda idzie do niego rurami... Ale Mars ma zabudowane HQI nad akwa, więc grzanie ma potworne :wink: .

Opublikowano

Ooo Mateusz mnie wywołał :D

Panowie, jeśli cos komus nie jest potrzebne nawet jeśli jest to większość to wcale nie znaczy że coś jest bez sensu - bo zawsze może być że np 1 na 10 takie cos jest bardzo potrzebne i ja sie do takiej mniejszości zaliczam. Ni bedę pisał czemu i dlaczego ale u mnie w przciwieństwie do zamiculusa to w zimie mimo że nie mam ani jednej grzałki w tym akwa a i ogrzewanie w pomieszczeniu jest skecone to wode mam 26 stopni a już w maju w cieplejsze dni dochodzi do 30 o lecie wspominał nie będę

tak wiec u mmnie agregat od lady chłodniczej tak jak mati wspominał stoi na balkonie z tym że nie woda do niego tylko od agregatu ida dwie rurki do których jest podłączona wężownica od schładzarki do piwa [takiej jakich się używa w knajpach przy barze jak piwo idzie z kija] a ta wężownica jest wsadzona do sumpa, całość podłaczona do termostatu i dział a swietnie.