Pawel86 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor #11 Opublikowano 3 Czerwca 2018 przemo-h czyli podsumowując są to ryby wszystkożerne z przewagą na pokarm roślinny tak?to w warunkach akwariowych w większości będę im podawał spirulinowe karmy roślinne, a dwa razy w tyg. karmę mięsna w postaci suchej bądź mrożonki. A jeśli chodzi o mrożonki to jakie najlepsze?Artemia wodzien?
przemo-h Opublikowano 3 Czerwca 2018 #12 Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) 12 minut temu, Pawel86 napisał: przemo-h czyli podsumowując są to ryby wszystkożerne z przewagą na pokarm roślinny tak?to w warunkach akwariowych w większości będę im podawał spirulinowe karmy roślinne, a dwa razy w tyg. karmę mięsna w postaci suchej bądź mrożonki. A jeśli chodzi o mrożonki to jakie najlepsze?Artemia wodzien? Dokładnie tak. Pokarmy roślinne jako podstawa, a mięsne jako uzupełnienie. Jeśli chodzi o mrożonki, to opinie są różne. Musisz mieć pewne źródło. Ja osobiście pewne źródło mam i podaję oprócz suchych karm mięsnych artemię i mysis na zmianę raz w tygodniu. Jeśli masz obawy, to suche karmy mięsne spokojnie wystarczą jako dodatek. Edytowane 3 Czerwca 2018 przez przemo-h
Pawel86 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor #13 Opublikowano 3 Czerwca 2018 przemo-h bardzo dziękuję za informację bardzo mi pomogłeś. 1
przemo-h Opublikowano 3 Czerwca 2018 #14 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Nie ma sprawy! Dobre masz podejście do tematu. Powodzenia!
Pawel86 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor #15 Opublikowano 3 Czerwca 2018 przemo-h a nazwa tej ryby która podałem jest już nieaktualna?cynotilapia afra jako reef?Bo Ty mi podałeś inną nazwę, aktualna tak?
przemo-h Opublikowano 3 Czerwca 2018 #16 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Jest już nieaktualna. Ad Konings przeklasyfikował ją i teraz jest to Cynotilapia zebroides Jalo Reef. W hodowlach możesz jeszcze znaleźć je pod starą nazwą, ponieważ niektórzy sprzedawcy nie przywiązują do tego zbytnio uwagi.
Pawel86 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor #17 Opublikowano 3 Czerwca 2018 przemo-h a jaka literaturę dotycząca pyszczakow bys polecił?chciałbym kupić jakąś książkę w której znajdowalyby się opisy poszczególnych gatunków Mbuna. Oczywiście w języku polskim.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Czerwca 2018 #18 Opublikowano 3 Czerwca 2018 ..poczekaj do końca czerwca i będziesz mógł zakupić. Przeczytaj ten temat:
Rekomendowane odpowiedzi