Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sebol Opublikowano 14 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #1 Opublikowano 14 Maja 2018 Cześć i witam Jestem tutaj na forum już od kilku lat, jednakże dotychczas tylko czytałem i chłonąłem wiedzę. Jest to moje można powiedzieć trzecie akwarium z Malawi, lecz pewnie dopiero ten można nazwać biotopowym, poprzednimi chwalił się nie będę bo nie ma czym Bardziej udzielałem się na „fejsbukowej” grupie, jednakże ostatnio dostałem opierdziel od niektórych, dlaczego tylko tam, więc postanowiłem przedstawić się i Wam Akwarium o wymiarach 144/42/65 przód + tył z Opti White z racji tego, że jest ono dwustronne w ścianie. Na bocznych ścianach tło DIY, w których schowane są wloty i wyloty z filtracji. Jak już przy niej jesteśmy to filtracja narurowa na pompie IBO BETA 25-60, 2 mechaniki z gąbkami, 4 biologi z matrixem, 1 korpus z purolitem, + do tego back up w postaci kubełka NCF 1500, w którym jest matrix i ceramika. Na piasek składają się jego 4 wymieszane rodzaje o różnej gradacji. Kamień to otoczak zielony Verde Levanto. Oświetlenie to 7 diód led 10W z soczewkami (4 białe średnio na jakieś 30% mocy, 3 niebieskie na jakieś 2% mocy) umieszczone na radiatorze, wraz ze sterownikiem zmierzch-świtu, co daje fajny efekt blików, co na zdjęciach fajnie widać, a przy filmiku to jeszcze bardziej. Do tego 2 falowniki z tunze, jeden do cyrkulacji oraz ruchu tafli, drugi ustawiony na włączanie 2 razy dziennie po godzinie do zamiatania. Woda lana do baniaka przez 5 korpusów (mechanik, 2x węgiel, mechanik, puro). Obsada od jakiegoś miesiąca oczywiście do redukcji: 10 Metriaclima Msobo Magunga 10 Cynotilapia hara Gallireya Reef 10 Labeotropheus Trewavasae Chilumba 10 Pseudotropheus Acei Luwala 20
Andrzej Głuszyca Opublikowano 14 Maja 2018 #2 Opublikowano 14 Maja 2018 Witam na naszym forum! Takie posty czyta się z wielką przyjemnością. Akwa......piękne! Gratuluję. 1
przemo-h Opublikowano 14 Maja 2018 #3 Opublikowano 14 Maja 2018 Piękny zbiornik! Dobrze, że zawitałeś i tutaj. 1
suricade Opublikowano 14 Maja 2018 #4 Opublikowano 14 Maja 2018 Bardzo ciekawa aranżacja. Przepowiadam modę na ten typ kamienia. 1 1
Robson79 Opublikowano 15 Maja 2018 #5 Opublikowano 15 Maja 2018 Świetnie prezentuje się ten zbiorniczek... ? 1
marcin73m Opublikowano 15 Maja 2018 #6 Opublikowano 15 Maja 2018 Witaj, bardzo ładny zbiornik, pochwały jak najbardziej zasłużone. Wielka byłaby szkoda, gdybyś się z nim u nas nie ujawnił. 1 1
jaras Opublikowano 15 Maja 2018 #7 Opublikowano 15 Maja 2018 Witaj. Dla mnie akwarium pierwsza klasa, a kamienie po prostu cudo. Już widzę je w galerii top20 1
Mortis Opublikowano 15 Maja 2018 #8 Opublikowano 15 Maja 2018 No proszę i chłop się przełamał . Akwarium z klimatem, po prostu świetny tank 1
egon44 Opublikowano 15 Maja 2018 #9 Opublikowano 15 Maja 2018 Siemanko @sebol! Pierwsze lody przełamane W końcu oficjalnie ujawniłeś się na forum Bardzo ładny zbiornik z mrocznym klimatem! 1
troad Opublikowano 15 Maja 2018 #10 Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Dołączam się do gratulacji. Super!, @sebol więcej zdjęć i filmów poproszę 15 godzin temu, suricade napisał: Bardzo ciekawa aranżacja. Przepowiadam modę na ten typ kamienia. Zgadzam się z Tobą Edytowane 15 Maja 2018 przez troad 1
Rekomendowane odpowiedzi