Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poziom No3 to 5-10

PO4 - 0.25 

Co do oświetlenia to są 2x 30w świetlówki tylko jedna jest niebieska druga biała , dokładne nazwy mogę podać co to za rodzaj. Świece powiedzmy od 7 do 19 i później tylko ta niebieska.  Co do podmianek robię je co tydzień jak czyszcze prefiltr i filtr mechaniczny , a podmieniam 45-60l . 

Jeśli chodzi o Pana Malawi Śląsk to byłem tam przy okazji pobytu w Katowicach i dał mi te ryby za darmo nie płaciłem nic to czemu miałbym ich nie wziąć ? 

Edytowane przez Lukasz22
Opublikowano

Jeśli chodzi o Pana Malawi Śląsk to byłem tam przy okazji pobytu w Katowicach i dał mi te ryby za darmo nie płaciłem nic to czemu miałbym ich nie wziąć ? 

...a choćby dlatego, żeby zaoszczędzić sobie niepotrzebnego stresu. Widok zdrowych, żwawych ryb jest bezcenny

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Inkubuje ikre.  Troszke wychudzona ale to może być efekt długotrwałej inkubacji, raczej  wszystko z nią w porządku. ;)

Edytowane przez Kubeq
Opublikowano
6 minut temu, Lukasz22 napisał:

Taka młoda i już ikry ? Myślałem że trochę muszą podrosnac:)

Dojrzałość płciowa pyszczaków nie idzie w parze z dojrzałością fizyczną. Dojrzałość płciowa następuje szybciej jak fizyczna . Tak to już ktoś skonstruował:)

• Lubię to 1
Opublikowano

Co do ślimaków to może chwilę się wstrzymaj, bo z tego co widać na zdjęciach to z okrzemkami nie ma tragedii :)

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka