Jump to content

Tropical Gel Formula

rosa1986

Recommended Posts

Na stronie TROPICALA widnieją te pokarmy, tylko niewiem jak z ich dostępnością...

18 minut temu, Mortis napisał:

Widzę, że @stanto testował :D

Też zauważyłem i może właśnie  @stan będzie wiedział coś więcej... ??

Dzwoniłem do Tropicala Polska. Pan z działu handlowego poinformował mnie, że to nowość. Aktualnie planują te pokarmy pokazać na zbliżających się targach w Norymberdze ale podobno od przyszłego tygodnia zaczynają dystrybucje do hurtowni i powinny pojawić się w sprzedaży. Ja jestem zainteresowany tym pokarmem. Do czego to doszło, że i pokarm DIY. Następnie chyba ryby będą w sprzedaży do samodzielnego złożenia.

PS. Opcja z kamieniem ciekawa jednak zastanawia mnie coś innego. Jeżeli to galaretka to czy włożeniu takiego kamienia do akwarium gdzie woda ma ok. 26-27 stopni po pewnym czasie (a ma termin 4 dni) nie zacznie zabarwiać wody. Co innego potarte kawałki - te od razu mogą zostać zjedzone przez ryby. Ja dla siebie widzę możliwość wlania do pojemników na kostki lodu i wrzucenia takich 2-3 kostek do akwarium na dno.

Edited by Guest

Tak to moje akwarium na tym filmie ;-). Produkt ten testowałem od ponad miesiąca ( nic nie mówiłem o tym ponieważ trzymałam mnie klauzula poufności). Powiem tak, produkt ten według mnie jest naprawdę zarąbiaszczy, daje nam akwarystą mnóstwo wszelakich możliwości podawania pokarmu ( fajny był by nawet patent na podawanie w pokarmie lekarstwa). Pokarm ten bardzo łatwo się przygotowuje po przez zalanie go ciepłą wodą wymieszaniem i odstawieniem do lodówki na 1-2h. Moje drapole bardzo chętnie zjadały całe 7-8 cm paski jak i szybko bez mocnego brudzenia wody łykały je. Konsystencja tego pokarmu jest coś ala żelka przez co jest łatwo łykana i chętnie zjadana. Z tego co wiem to Tropical po powrocie z targów w Norynberdze ruszy ze sprzedażą tego produktu w Polsce. 

Według mnie pokarm ten będzie naprawdę fajnym Hiciorem i świetnym substytutem pokarmów mrożonych, daje mega pole do popisu i pomysłów dla świadomych akwarystów.

Pokarm ten dopiero co pokazał się na targach w Norynberdze więc na obecną chwile nigdzie nie jest dostępny.

Edited by stan
  • Like 3
  • Dziękuję 4