Grimi Opublikowano 4 Maja 2018 #1 Opublikowano 4 Maja 2018 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów , mam pytanie dotyczące obsady w moim akwarium. Akwarium to 200l zbiornik w którym pływało 10 młodych Saulosi niestety borykałem się z chorobą ryb kilka snęło zostało mi 6 sztuk z tych 6 wytrwałych tylko dwie to samiczki zostawiłem im jednego dorodnego samca resztę oddałem w dobre ręce. Chciał bym dokupić 6-8 sztuk Acei ale tu pojawia się pytanie? Czy akwarium które posiadam będzie dla nich dobre czytałem troszkę na ich temat jedni piszą minimum 100 cm długości zaś inni 150 cm długości w sklepie zoologicznym napisane było 80cm wiec naprawdę nie wiem co mam robić. Jeżeli można prosił bym o jakieś sensowne rady pozdrawiam serdecznie.
eljot Opublikowano 4 Maja 2018 #2 Opublikowano 4 Maja 2018 Te ryby nie nadają się do twojego zbiornika. 1
Grimi Opublikowano 5 Maja 2018 Autor #4 Opublikowano 5 Maja 2018 Dzięki za odpowiedz a co można by było fajnego wpuścić do akwarium ? Trzy Saulosi to troszkę mało nie ma na co patrzeć pustki . Pozdrawiam
egon44 Opublikowano 5 Maja 2018 #5 Opublikowano 5 Maja 2018 2 minuty temu, Grimi napisał: Dzięki za odpowiedz a co można by było fajnego wpuścić do akwarium ? Trzy Saulosi to troszkę mało nie ma na co patrzeć pustki . Dołóż saulosi... Jeśli chcesz drugi gatunek to pomyśl o jednym z tych- Labidochromis Chisumulae Labidochromis Perlmutt Pseudotropheus Elongatus Neon Spot Iodotropheus Sprengerae Mam taki sam litraż i kiedyś w nim trzymałem z powodzeniem dwa gatunki (Chindongo saulosi +Iodotropheus Sprengerae)... Po jakimś tam czasie zdecydowałem się na obsadę jednogatunkową z samych saulosi,i szczerze napiszę że to był bardzo dobry wybór...
Rekomendowane odpowiedzi