Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio zainspirowal mnie patent makoka (galeria KM) z czarnym tlem; wrecz jestem pewny, ze do nowopowstajacego zbiornika zastosuje czarne tlo;

i tu pytanie: jakiego typu folii uzylibyscie, ktora bedzie najlpesza, moze robiliscie jakies testy ?

znacie koszty ;)

Opublikowano

ja w swoim baniaku użyłem foli do przyciemniania szyb samochodowych koszt około 25 zł folia ma wymiary 50cm na 3m długości ale można też kopić folie 75cm szeroką tylko że wtedy jest droższa

Opublikowano

ja poszedłem do papierniczego, bo akurat przechodziłem poprostu (z tragarzami :lol: ) i kupiłem zwykłą czarną "naklejkę" metr na metr - za to grubą i idealnie czarną - dwie sztuki - razem 21 zł

folia samochodowa nie jest chyba idealnie czarna? - moja naklejka była nieprzezroczysta zupełnie

jakbyś chciał coś jeszcze wiedzieć nt naklejania to pytaj - w trakcie ze spryskiwaczem jest poważny "stres, że to się nie ma prawa przykleić" - ale to nie prawda - trzeba pójść na całość - najlepiej dwie osoby - ćwicz na bocznych szybach - na początku nie jest łatwo :P

Opublikowano

folia samochodowa jak jest super czarna a zbiornik jest przy ścianie to jest nie przezroczysta ale jeżeli umieścimy go tak że będzie świeciło światło przez niego to rzeczywiście może troszkę będzie prześwitywać

Opublikowano

Możesz użyć foli typowo akwarystycznej, z jednej strony czarnej z drugiej niebieskiej – jakoś 21zł/mb (50cm szer.). Ja u siebie boki wyklejałem folią samoprzylepną kupioną u gościa co reklamy robi – 8zł/mb.

Opublikowano

Tylko rozcieńcz go wodą :wink: . Jeśli folia ślizga się za bardzo, też nie jest zbyt fajnie... Wystarczy, że woda będzie się lekko pieniła :wink: . Wtedy dowodzik osobisty (plastikowy oczywiście :wink: ) owinięty miękką szmatką i głaskać, głaskać, głaskać i głaskać. Jak skończysz głaskać, to jeszcze trochę pogłaskaj :wink: .