pozner Opublikowano 7 Kwietnia 2018 #12 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Tu kolega @JemioloSeba może się wypowiedzieć, gdyż trzyma Exochochromisy. To jest mimo wszystko drapieżnik i to nie mały, więc te 180cm. może być trochę mało. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez pozner
JemioloSeba Opublikowano 8 Kwietnia 2018 #13 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Faktycznie trzymałem wszystkie wspomniane wcześniej gatunki razem (akwarium 200x70x70) i potwierdzam obawy kolegi @pozner. Exochochromis to duża ryba i pomimo bardzo łagodnego charakteru nie polecam jej do akwarium mniejszego niż te 200cm. U Ciebie kolego dodatkowo odchodzi sporo wysokości i głębokości więc szczerze odradzam Exo.
kszyszek Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor #14 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Troszkę niebiesko będzie ale skoro na nic innego nie mogę sobie pozwolić to wystartuje z mdokami i frejami.
troad Opublikowano 8 Kwietnia 2018 #15 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Weź też po uwagę że na niebiesko trochę poczekasz, Mdoki rosną powoli (przynajmniej u mnie) a u freja tylko samce niebieskie i nie wiem ile trzeba czekać na fajne kolory. Wszystko oczywiście zależy od tego jak duże/małe ryby kupisz.
JemioloSeba Opublikowano 8 Kwietnia 2018 #16 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Poszukaj Yellow z dobrego źródła i rozjaśnią baniak niesamowicie. Dietą też pasują więc nie ma przeszkód.
Rekomendowane odpowiedzi