Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy myslicie ze da rade cos zrobic zebym odzyskal taka aranzacje jak ponizej taka sama mialem takie kolory teraz zrobilo się zielone Ktos wie jak w takim stanie mozna to utrzymac ? 

araz.jpg

1 minutę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

..wejdź w naszą galerię i obejrzyj tam aranżacje naszych zbiorników. Są tam też opisy oświetlenia.

czy podasz linka bo ja tu od dzisiaj jestem i jeszcze nie wiem gdzie czego szukac bede wdzieczny ;)

Opublikowano
12 minut temu, dawidmalawi napisał:

Obecnie posiadam : 1x retrofi 16w plant 8k barwa

Czy to dobry pomysl dokopic swietlowke :

1x retrofit actinic 16w 20k barwa  ???

Opublikowano
11 minut temu, dawidmalawi napisał:

Czy myslicie ze da rade cos zrobic zebym odzyskal taka aranzacje jak ponizej taka sama mialem takie kolory teraz zrobilo się zielone Ktos wie jak w takim stanie mozna to utrzymac ? 

araz.jpg

Jak widać na zdjęciu jest świeżo zalany zbiornik jeszcze bez ryb... Moim zdaniem na dłuższą metę nie da się utrzymać aranżacji zwłaszcza z białych skał  bez glonow...

Opublikowano
1 minutę temu, Robson79 napisał:

Jak widać na zdjęciu jest świeżo zalany zbiornik jeszcze bez ryb... Moim zdaniem na dłuższą metę nie da się utrzymać aranżacji zwłaszcza z białych skał  bez glonow...

Wielkie dzieki robson a jak sadzisz ladnie by się kąponowała swietlowka 

1x retrofit 16w plant 8k  z 1x retrofit 16w actinic 20k barwa      Akwarium 112l ? czy zbyt duzo swiatla bedzie chodz ta actinic jest niebieska bardziej 

Opublikowano

witam kolegę takiego stanu nie utrzymasz.ja sam mam dwa kamienie filipińskie są już zarośnięte glonami :)

ślimaki helmut trochę ich czyszczą .w Biotopie Malawi milę widziane są glony ,pożywka dla ryb 

Opublikowano
21 minut temu, dawidmalawi napisał:

ja do tej swietlowki chcem dorzucic jeszcze jedna 16w retrofit actinic 20k barwa  chcem podkreslic wybarwienie ryb czyli bede mial: 

1x retrofi 16w plant 8k barwa

1x retrofit actinic 16w 20k barwa 

Nie wiem czy to dobry wybór jeśli nie chcesz mieć glonów w akwarium...

Znajomy ma taki zestaw oświetleniowy w swoim akwarium i wszystko ma pokryte pięknymi, bordowymi krasnorostami...

Opublikowano
4 minuty temu, Robson79 napisał:

Nie wiem czy to dobry wybór jeśli nie chcesz mieć glonów w akwarium...

Znajomy ma taki zestaw oświetleniowy w swoim akwarium i wszystko ma pokryte pięknymi, bordowymi krasnorostami...

tzn ze jak to polacze to bede mial jeszcze wiecej glonow ?? 

a jak bym zakupil sterelizator lampe uv 9w do aquel unimax 250 mysliscie ze tych glonow bym mial mniej i tego zielonego osadu na kamieniach cos to pomoze ??