KarolM Opublikowano 19 Marca 2018 #1 Opublikowano 19 Marca 2018 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Nazywam się Karol mam 30 lat i mieszkam w Strzebielino Osiedle woj Pomorskie. Swoją przygodę z malawi rozpocząłem stosunkowo nie dawno a dokładnie na początku grudnia ubiegłego roku. Akwarium ma wymiary 150/45/50 (dł. wys. szer.) czyli około 335L. Moja obsada to I. sprengerae 13 szt C. hara 12 szt P. maingano 12 szt C. saulosi 13 szt ryby zakupiłem z hodowli od Pana Dariusza Tanganika Malawi młode około 3-4cm. Na chwilę obecną stan pozostaje bez zmian, latem planuję docelowo zostawić z każdego gatunku 2 samce i 4-5 samic. Filtracja u mnie składa się z UNIMAX 700 i na każdym zasysie mam prefiltr hw 602A. W unimax mam 1L Matrixa i 250ml Purigenu i jeden kosz z orginalnymi gąbkami... a w prefiltrach mam oryginalne gąbki plus watolina JBL. Dodatkowo mam jeszcze aquael turbo 2000 z prefiltrem eheim wypełniony również watoliną JBL i cyrkulator RW-8. Oświetlenie na modułach LED zimne plus RGB . To na tyle o moim akwarium... 3
marcin73m Opublikowano 19 Marca 2018 #2 Opublikowano 19 Marca 2018 Witaj, fajne Ci wyszło gruzowisko Ja bym jeszcze postarał się trochę przyciemnić tło, zrobiłoby się bardziej klimatycznie, a i sprzęt byłby dzięki temu mniej widoczny. Jedyne drobne zastrzeżenia miałbym do liczebności docelowej obsady, ale to nie temat na ten dział.
KarolM Opublikowano 21 Marca 2018 Autor #3 Opublikowano 21 Marca 2018 W dniu 19.03.2018 o 14:32, marcin73m napisał: Witaj, fajne Ci wyszło gruzowisko Ja bym jeszcze postarał się trochę przyciemnić tło, zrobiłoby się bardziej klimatycznie, a i sprzęt byłby dzięki temu mniej widoczny. Jedyne drobne zastrzeżenia miałbym do liczebności docelowej obsady, ale to nie temat na ten dział. Ogólnie tło mam czarne (spienione PCV)
marcin73m Opublikowano 21 Marca 2018 #4 Opublikowano 21 Marca 2018 1 godzinę temu, KarolM napisał: Ogólnie tło mam czarne (spienione PCV) Tak, tylko, że światło na nie pada i nie ma takiego efektu. A przez to widać pompę, grzałkę, falownik i termometr, które mogłyby zniknąć w cieniu Porównaj, czarne tło i czarne tło. Ja u siebie dałem belkę z modułami bardziej z przodu, a dodatkowo ograniczyłem możliwość padania światła na tył, stosując takie aluminiowe przesłonki. 1
KarolM Opublikowano 21 Marca 2018 Autor #5 Opublikowano 21 Marca 2018 No faktycznie zdecydowanie lepiej. Dziękuję za radę 1
Pleziorro Opublikowano 21 Marca 2018 #6 Opublikowano 21 Marca 2018 A masz fotkę z glonami, to to zdjęcie to chyba tuż po zalaniu, a to już 4 miechy prawie minęło
KarolM Opublikowano 21 Marca 2018 Autor #7 Opublikowano 21 Marca 2018 Za dużo ich jeszcze nie ma, ale po woli rosną?
slater11 Opublikowano 24 Marca 2018 #8 Opublikowano 24 Marca 2018 Fajnie wyszło mi osobiście brakuje jakiegoś zielska 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KarolM Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #9 Opublikowano 30 Marca 2018 Po małym przemeblowaniu 11
rosa1986 Opublikowano 30 Marca 2018 #10 Opublikowano 30 Marca 2018 Moim zdaniem przemeblowanie jak najbardziej na plus Prezentuje się pięknie
Rekomendowane odpowiedzi