PatricuS Opublikowano 8 Marca 2008 Autor #31 Opublikowano 8 Marca 2008 hmmmm... no własnie jak to odchodziło - odlatywało z przyssawek to pływajac w wodzie wygladało jak sperma :? ale skoro to bakterie to chyba z woda jest OK ,wywaliłem te przyssawki - hmmmm zlekniony... test wody: NO2 = 0 NO3 = 10 -> 17 pH = 7,4 -> 7,8 GH = >14 -> 5 st.d KH = 8 st.d idzie to w jakims dobrym kierunku ?
sision Opublikowano 8 Marca 2008 #32 Opublikowano 8 Marca 2008 Nie musiałeś tych przyssawek wywalać, te bakterie nie są szkodliwe. To normalny element-proces, przy zakładaniu całkiem owego akwa z nowym sprzętem
PatricuS Opublikowano 15 Marca 2008 Autor #34 Opublikowano 15 Marca 2008 ...no i normalnie weekandowy szok Confused ...robie sobie poranny test wody a tu: NO2 = 0 -> ok. 2 NO3 = 15 -> 20 pH = 7,6 GH = 7 st.d KH = 6 st.d czy to oznacza ,ze rozpoczał sie cykl nitryfikacyjny Question Amoze to kwestia przekarmienia bojownika tamże pływajacego - wrzuciłem mu mrozona larwe ochotki (kostke 1x1cm) hmmmm?! heeeeeeeeelp
mutra Opublikowano 15 Marca 2008 #35 Opublikowano 15 Marca 2008 na jednego bojownika to za dużo na raz, jak nie masz obsady to ja bym sie nie przejmował i zmierzył za kilka dni. Azot zaczyna krążyć
makok Opublikowano 15 Marca 2008 #36 Opublikowano 15 Marca 2008 sprawa jest taka że pewnie rozpoczął się cykl... bojownik Ci przetrwa, bo przecież w sklepach często bytuje w gnojówce, więc luz :? dolewaj nitrivec i badaj... swoją drogą zbadaj NO3 w kranie, bo wydaję mi się że masz - tak z ciekawości, jakbyś podał, bo chciałem coś potwierdzić - będę wdzięczny
yaro Opublikowano 15 Marca 2008 #37 Opublikowano 15 Marca 2008 bojownik Ci przetrwa, bo przecież w sklepach często bytuje w gnojówce, W naturze również
PatricuS Opublikowano 15 Marca 2008 Autor #38 Opublikowano 15 Marca 2008 dolewaj nitrivec i badaj... swoją drogą zbadaj NO3 w kranie, bo wydaję mi się że masz - tak z ciekawości, jakbyś podał, bo chciałem coś potwierdzić - będę wdzięczny NO2 = 0 NO3 = 10 pH = 7,2 GH = >5 st.d KH = około 4st.d STAN NA 15:19 ...cos sie potwierdziło - dziekuje za zainteresowanie...
Rekomendowane odpowiedzi