Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jarek1969 Opublikowano 18 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #1 Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) Chciałbym kilka słów napisać o firmie Tan-Mal, której dowódczynią jest Pani Monika Wisz. Bardzo dziękuję kolegom egon44, Bezprym oraz deccorativo za skierowanie mojej uwagi na tą właśnie firmę. Dobre wybory to 50% sukcesu. Pani Monika podeszła do tematu zakupu przeze mnie ryb bardzo profesjonalnie. Najpierw był wywiad, później mini wykład a to wszystko otoczone "matczyną opieką". Tak Koleżanki i Koledzy bo z takim podejściem do niełatwego klienta rzadko można się spotkać. Wszystko wytłumaczone, wątpliwości rozwiane i nawet jak pojawiło się widmo problemu (niedobór Hary na rynku) to Pani Monika potrafiła w bardzo krótkim czasie zadziałać tylko w sobie znany sposób tak abym był usatysfakcjonowany. Korespondencja z firmą to nie jakieś zdawkowe zdania wskazujące że ktoś nie chce pisać, nie ma czasu lub ma mnie po prostu powyżej dziurek w nosie lecz pełna informacja jakiej oczekuje klient - pisana niejednokrotnie późną nocą pewnie po godzinach mozolnej pracy. Za to wszystko czapka z głowy i ukłon do samej ziemi bo przecież wcale nie musiała. Zresztą robiąc biznes z różnymi firmami raczej jestem nastawiony na nazwę to "polską obsługę klienta", a w wypadku firmy Tan-Mal spotkałem się z inną kulturą organizacji jakbym był na innej planecie. Proszę tego nie traktować jak wazeliniarstwo bo dokładając do tego czas realizacji zamówienia, sposób zapakowania ryb do transportu i wreszcie sam materiał zarybieniowy dopiero mamy całość, która składa się na moją ocenę. To wszystko składa się na fakt, że człowiekowi chce się wracać do takiej firmy. Do każdego zakupionego gatunku otrzymałem po jednym osobniku więcej, w paczce miałem próbki pokarmów, a wszystkiego dopełniły certyfikaty wystawione przez firmę zaświadczające, że wszystkie ryby są pokoleniem F1. Z mojej strony to wszystko pozostaje jeszcze tylko gorąco polecić tę firmę bo warto. Warto tam kupować, warto rozwijać współpracę i warto polecać innym do naśladownictwa. Edytowane 18 Lutego 2018 przez jarek1969 11 1
troad Opublikowano 18 Lutego 2018 #2 Opublikowano 18 Lutego 2018 Mam dokładnie takie same odczucia. Są świetni!
lukas1987 Opublikowano 18 Lutego 2018 #3 Opublikowano 18 Lutego 2018 Brakuje mi tylko jednego... Informacji o nowej ofercie na naszym forum...
troad Opublikowano 18 Lutego 2018 #4 Opublikowano 18 Lutego 2018 11 minut temu, lukas1987 napisał: Brakuje mi tylko jednego... Informacji o nowej ofercie na naszym forum... W tym roku nie ma jeszcze nowej oferty. O ile się nie mylę najbardziej aktualna jest ta z listopada ub. roku. Łukasz jesteś u nich w bazie na liście mailingowej?
jarek1969 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor #5 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zapomniałem dodać, że za przesyłkę konduktorska nie zapłaciłem ani grosza. Koszt przesyłki pokryła firma!!!
troad Opublikowano 18 Lutego 2018 #6 Opublikowano 18 Lutego 2018 1 minutę temu, jarek1969 napisał: Zapomniałem dodać, że za przesyłkę konduktorska nie zapłaciłem ani grosza. Koszt przesyłki pokryła firma!!! Bo powyżej 500PLN za zamówienie jest darmowa
lukas1987 Opublikowano 18 Lutego 2018 #7 Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) 16 minut temu, troad napisał: W tym roku nie ma jeszcze nowej oferty. O ile się nie mylę najbardziej aktualna jest ta z listopada ub. roku. Łukasz jesteś u nich w bazie na liście mailingowej? Tak jestem... W tym roku była już oferta... W drugiej połowie lutego będzie kolejna, niestety nie wiem dlaczego, ale nie zawsze te oferty dochodzą na e-mail... Edytowane 18 Lutego 2018 przez lukas1987
troad Opublikowano 18 Lutego 2018 #8 Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) 2 godziny temu, lukas1987 napisał: Tak jestem... W tym roku była już oferta... W drugiej połowie lutego będzie kolejna, niestety nie wiem dla czego ale nie zawsze te oferty dochodzą na e-mail... Ja dostałem teraz bo robiłem zamówienie (wczoraj przyjechały yellowy jako uzupełnienie obsady), ale faktycznie masz rację, że nie zawszy dochodzą te ostatnie, aktualne. Edytowane 18 Lutego 2018 przez troad
iquitos68 Opublikowano 18 Lutego 2018 #9 Opublikowano 18 Lutego 2018 42 minuty temu, lukas1987 napisał: W tym roku była już oferta... W drugiej połowie lutego będzie kolejna, niestety nie wiem dlaczego, ale nie zawsze te oferty dochodzą na e-mail... Podobno jak ktoś ma maila z wp/o2/tlen to ta oferta którą wysyłają z automatu nie dochodzi do nadawcy. Trzeba oddzielnie przypominać o ofercie. Szkoda, że tan-mal na nasze forum nie wrzuca ofert..
Zinitoto Opublikowano 18 Lutego 2018 #10 Opublikowano 18 Lutego 2018 Witam, klasa sama w sobie najwyższy poziom realizacji zamówienia, byłem na kilku hodowlach, i zamawiałem z kilku hodowli. Mam ryby z wielu źródeł od najlepszych hodowli zamawianych przez pośredników z zachodnich hodowli po najtańsze hodowle ogólnie jest tego sporo na moim koncie, z wielu hodowli mam ryby. Ale Tan-Mal ... nie wiem od czego zacząć kontakt super... zamawiałem same tanie rybki promocyjne mimo to czułem się traktowany jak bym zamawiał ryby z górnej półki, najbardziej zależało mi i koledze na saulosi ale chcieliśmy dobrać inne ryby tak aby załapać się na darmowy transport, kilka dni pisałem z Panią Moniką ponieważ co chciałem dołożyć do zamówienia okazało się że już sprzedane, ryby promocyjne schodzą jak świeżę bułeczki także radzę od razu jak wychodzi nowa oferta atakować z zamówieniem jak się chcę załapać na promocje ;-) Wielkość ryb mnie zszokowała to co w Tan-mal nazywają 3-4 cm na innych hodowlach nazywa się rozmiarem 6-8cm, bez przesady nie będę wymieniać nazw hodowli bo nie o oto mi chodzi żeby innym psuć renomę ale ryby są dużo większe niż w innych hodowlach. Do tego trochę ryb było extra więcej niż w zamówieniu. Ryby pakowane w duze worki tropicala nie jak często się spotyka malutkie woreczki... faktura vat w kartonie dla mnie zbyteczna, ale to świadczy że od każdej sprzedanej ryby płacą podatek, biorąc pod uwagę wielkość ryb, podatki, darmowe wysyłki, ryby extra.. to śmiem stwierdzić że na rybce zarabiają mniej niż hodowcy w piwnicach którzy nie płacą podatków i do tego ryby są dużo mniejsze, nie mówiąc już o potencjale genetycznym.
Rekomendowane odpowiedzi