policeman Opublikowano 12 Lutego 2008 #1 Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam właśnie rozpoczynam przygodę z Malawi. Czytam forum na okrągło i nie wiem jaka mam wybrać obsadę i ile gatunków.Po przeczytaniu kilku wątków jedni piszą że do 240l trzy gatunki inni że to za dużo i tylko dwa. Mój zbiornik ma wymiary 100x50x55 (275l) a weszło do niego wody 215 kamienie i piach zawsze muszą być jakieś straty.Proszę o radę ile gatunków mogę trzymać w takim baniaku w jakiej ilości samców i samic żeby pysiom było wygodnie
czester_ Opublikowano 12 Lutego 2008 #2 Opublikowano 12 Lutego 2008 Do twojego akwarium wejdzie max 2 gatunki. Co do samców to także zależy jaki gatunek wybierzesz ale mysle ze z jednego gatunku wtedy 2 samce i drugiego jeden. Np. 2+6 i 1+3.
policeman Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor #3 Opublikowano 12 Lutego 2008 a jeśli bym zrobił układ taki jak ty masz było by źle czy może zamiast rdzawych yellow czy może jeden gatunek w większej ilości samców 3+9 saulosi
M_sobo Opublikowano 12 Lutego 2008 #4 Opublikowano 12 Lutego 2008 Jeśli byś się zdecydował na jednogatunkowe to polecał bym msobo, akwarium takie jest na prawdę piękne, jeśli 2 gatunki to raczej dał bym saulosi i red-redki, choć nie jestem pewny co do red-redów- masz małą powierzchnię dna i nie wiem czy nie było by zbyt ciasno. Opcja 1 jest idealna
yaro Opublikowano 12 Lutego 2008 #5 Opublikowano 12 Lutego 2008 M_Sobo chyba zostaniesz ambasadorem Msobo Ale po tym jak je zobaczyłem u Ciebie też stwierdzam , że to piękne ryby i nie tak oklepane jak Saulosi i Yelowki.
kisor Opublikowano 12 Lutego 2008 #6 Opublikowano 12 Lutego 2008 że to piękne ryby i nie tak oklepane jak Saulosi i Yelowki. na razie będzie tak wszytskim je wsadzał do akwariów to będzie drugie saulosi
M_sobo Opublikowano 12 Lutego 2008 #7 Opublikowano 12 Lutego 2008 M_Sobo chyba zostaniesz ambasadorem Msobo zdecydowanie, to piękne rybska, ale kisor ma rację, nie należy przesadzać choć na razie jestem spokojny bo są duże braki tego gatunku w sklepach
MekkaB Opublikowano 12 Lutego 2008 #8 Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam zgadzam sie z przedmowcami magunkgi sa w deche :-) i zawsze to nie para soclofi - saulosi :-)))) pozdrawiam MekkaB
sision Opublikowano 12 Lutego 2008 #9 Opublikowano 12 Lutego 2008 choć na razie jestem spokojny bo są duże braki tego gatunku w sklepach Racja, nie ma ich w sklepach, ja przywoziłem z Sosnowca. Teraz co chwila znajomy do mnie pisze, czy mam młode. Więc tak źle nie jest
romekjagoda Opublikowano 13 Lutego 2008 #10 Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam zgadzam sie z przedmowcami magunkgi sa w deche :-) i zawsze to nie para soclofi - saulosi :-)))) pozdrawiam MekkaB MekkaB co do socolofi to chyba troszkę przesadzasz Z tego co widzę w obsadach forumowiczów to ryb tych jest niewiele. Być może dlatego, że aniołkami nie są??? nie wiem. ale zdecydowanie pod względem popularności są z tyłu za saulosi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi