Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, egon44 napisał:

Kurde rozwiązanie super!

Jak możesz to wstaw fotki z opisem co i jak do galerii w dziale ''sprzęt''

Na pewno będzie to pomocne dla innych ;) 

Pomyślałem, że temat z opisem co i jak będzie równie pomocny. ;)

43 minuty temu, deccorativo napisał:

a możesz pokazać a lepiej zmierzyć jakie jest fi w niebieskiej głowicy korpusu ? czy tam nie ma fi12mm? z jednej i drugiej strony.

Z tym będzie problem bo już mam  wszystko poskręcane. Zawór mam pełnoprzelotowy 3/4 więc raczej w samym korpusie nie będzie 12mm. Głowy nie dam ale tak mi się wydaje.

Opublikowano

Kiedyś Seba chyba pisał ile na prawdę jest fi w korpusie 3/4 "  i taka fota mnie się marzy na forum - może by się dało zrobić z takiego korpusu prefiltr pod 2000- 4000l/h by nie hamował wody .

Opublikowano

Henryk są różne średnice, w moich starych korpusach była zwężka za gwintem na wejściu i wyjściu, w nowych jest pełen przelot 3/4 cala. Warto sprawdzić przed zakupem. 

Opublikowano
33 minuty temu, eljot napisał:

Henryk są różne średnice, w moich starych korpusach była zwężka za gwintem na wejściu i wyjściu, w nowych jest pełen przelot 3/4 cala. Warto sprawdzić przed zakupem. 

A widzisz to wiele wyjaśnia dlaczego u jednych nie ma znacznego spadku  w siku a u drugich jest  nawet przy tych samych kubłach czy pompach w narurowcu. To także wyjaśnia dlaczego u jednego IBO Beta 25/60 sika na jedynce 900l/h a u drugiego 1800l/h