Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie, to takie programowanie jest bajecznie proste i logiczne (przesiadka z v1).

Z opisu wynika, że nie powinno być problemów z programowaniem złożonych układów. 

Z dodatków, to widziałbym możliwość zmiany odświeżania odczytu z czujnika temp-aktualnie tego brak. (temat zgłoszony do Autora).

No i czekam na wersję na androida. 

Opublikowano

Z uwag do programowania. W v2 była możliwość przeciągania kropek na wykresach ale możliwe było również ręczne poprawienie wartości z klawiatury. W v4 bardzo tego brakuje bo czasami trzeba się dokładnie nacelować. Przeszkadza również fakt, że wartość widzimy dopiero po upuszczeniu a nie na bieżąco.

Opublikowano

Brakuje mi mozliwosci importowania i eksportowania ustawien. W razie jak się cos pokicka, to trzeba od poczatku programowac :( Chcialem importowac ustawienia z wersji v3 a tu zonk :(

Opublikowano

Pracuję nad dodaniem tych funkcjonalności (precyzyjne przesuwanie i import/eksport ustawień). Chyba nawet uda się zrobić wczytywanie ustawień ze starych plików, więc będzie można zaimportować jakieś gotowe ustawienia.

W następnym kroku planuję też dodanie podglądu ustawień "na żywo", czyli możliwość sprawdzenia jak będzie świeciło o danej godzinie danego dnia (i miesiąca).

Aplikację i firmware planuję aktualizować w cyklu mniej więcej miesięcznym.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, RomanoLindano napisał:

Ale co z WiFi? Przecież normalnie działa. Może się rozłączyć czasami, ale to zalezy od lokalnych warunków (odległość od rutera, zakłócenia).

Wczoraj rozłączało co chwilkę czasem 2-3 sek. innym razem nie można połączyć wcale. Zasięg raczej pełny. Albo coś źle robiłem. Dziś jest o wiele lepiej do 5 min działa stabilnie.

Edytowane przez Damian780425
Opublikowano

Popracowałem mocno nad sterownikiem i udało się zrobić:

• poprawienie stabilności łącza WIFI (będzie nowy firmware) - nie powinno już wcale zrywać połączenia, w przypadku rozłączenia wifi (co się zdarza czasami) może nastąpić 2-3 sekundowa przerwa komunikacji ze sterownikiem, ale wszytko powinno działać
  • precyzyjne ustawiania punktu (godzina:minuty i jasność) - popatrzcie jak to wygląda na zrzucie z ekranu, kliknięty punkt robi się czerwony i ten punkt można precyzyjnie przesuwać, widać też odpowiednie wartości podczas przeciągania punktu
  • eksport i import ustawień - do nowego formatu pliku (z rozszerzeniem LD4)
  • import ustawień ze starych plików (rozszerzenie LDP) - przy wybieraniu pliku trzeba zmienić filtr i wybrać plik, ustawienia się automatycznie skonwertują do nowego formatu i wczytają na sterownik, każdy kanał będzie zaprogramowany oddzielnie

Muszę tylko to jeszcze ogarnąć trochę, ale aplikacja  i firmware powinny być dostępne przed końcem tygodnia.
W następnym rzucie planuję możliwość podglądu ustawień "na żywo". W pierwszym przybliżeniu będzie to tylko podgląd w wybranym momencie, bez "symulacji". Wydaje mi się, że będzie to wystarczające, ale oczywiście będę słuchał waszych uwag. Nie chcę zrobić za dużo niepotrzebnych "wodotrysków".

2019-02-12.thumb.png.46fa4bcd6c5a29800dad5abab17cd0e5.png

• Lubię to 4
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Czego mi brakuję w oprogramowaniu - brak działania przycisku na sterowniku a mianowicie krótkie i długie kliknięcie oraz brakuję symulacji świecenia jasności poszczególnych kanałów.