sision Opublikowano 20 Lipca 2008 #21 Opublikowano 20 Lipca 2008 Osobiście doświadczenia nie mam i mówię to na wstępie. Jednak mimo wszystko bałbym się dać do takiej ekipy Saulosi.
M_sobo Opublikowano 24 Lipca 2008 #22 Opublikowano 24 Lipca 2008 Pomijając hongi i inne ryby, to nie widzę samca saulosi w akwarium z demasoni, totalna dominacja.
eremita Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor #23 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ps. Demasoni 10szt maylandia estherae red red 10szt Labidochromis Hongi 10szt Labeotropheus trewavasae 2+3 i plywa tam jeszcze około 40saulosi maja 1 do 1,5 cm jak podrosną to wypłyną z akwa jak zwykle w gorącej wodzie kompany jak wsadziłem do duzego akwa saulsi to wydałem rodziców z swojej setki dziewczynie tez do setki ale wole tam je niż te skalary i już w mojej setce mam rybki Neolaprologus leleupi (bardzo fajna rybka co prawda nie z malawi a z tanganiki) jeszcze jedno pytanie jak myślicie po ile i w jakich układach zostawic jak podrosną moi nowi podopieczni
eremita Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor #24 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 witam po przerwie wiec tak w czerwcu mija rok od startu i teraz nadszedł czas na grzebanie w obsadzie Ps. Demasoni 3szt 2samce i 1 samica;( maylandia estherae red red 11szt 5samcow 6 samic Labidochromis Hongi 8szt 3 samce 5 samic Labeotropheus trewavasae 2+3 dołożyłem acei 4 ale jedna znikneła:( i teraz tak chce zostawic to na 100% maylandia estherae red red 2+6 Labeotropheus trewavasae 2+3 a reszta hmmm demasonki supre ryby ale wycieły sie na wzajem i nie wiem czy dokupić i próbować dalej kompletowac haremik hongi wybarwiony samiec bardzo mi sie podoba ale dwa plywaja wybarwione i to najczesciej sa schowane w grotach a reszta dolina no i acei dostałem je sa trzy sztuki jeszcze mlode i sam nie wiem z tego co piszecie jak podrosna ładnie sie prezentuja brakuje mi niebieskiego czy granatowego pomuszcie mi to zrobic bo mam metlik i sam nie wiem no chyba ze zmienie na frontosa bo mi sie zawsze podobały
zbycho Opublikowano 24 Kwietnia 2009 #25 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 hongi wybarwiony samiec bardzo mi sie podoba ale dwa plywaja wybarwione i to najczesciej sa schowane w grotach a reszta dolina Zastanawiałem się swego czasu nad wpuszczeniem hongi . Co sądzisz o ich samicach , mogą zastąpić kolorystycznie rdzawe i czy da radę wielosamcowo z hongi ? brakuje mi niebieskiego czy granatowego Też miałem taki problem. Ja dorzuciłem acei ngara ( granatowy) i cynotilapię axelrodi (niebieski ) .
eremita Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor #26 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 hongi wybarwiony samiec bardzo mi sie podoba ale dwa plywaja wybarwione i to najczesciej sa schowane w grotach a reszta dolina Zastanawiałem się swego czasu nad wpuszczeniem hongi . Co sądzisz o ich samicach , mogą zastąpić kolorystycznie rdzawe i czy da radę wielosamcowo z hongi ? brakuje mi niebieskiego czy granatowego Też miałem taki problem. Ja dorzuciłem acei ngara ( granatowy) i cynotilapię axelrodi (niebieski ) . ja mam 3 samce i daja rade bez problemu. rdzawych nie mialem wiec nie powiem. prosze zamknac temat. dziekuje
Rekomendowane odpowiedzi