Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otworzę chwilowo temat do wyjaśnienia sprawy.

Czy jest możliwe, że osoby, którym przytrafiła się zmiana avatara mogły nacisnąć "ustaw jako ->moje zdjęcie profilowe" podczas przeglądania galerii?

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano
14 minut temu, marek_z_81 napisał:

Czy jest możliwe, że osoby, którym przytrafiła się zmiana avatara mogły nacisnąć "ustaw jako ->moje zdjęcie profilowe" podczas przeglądania galerii?

..jest taka możliwość ale wymaga dwóch kliknięć. Czyli oglądasz cudze zdjęcie klikasz raz i otwierasz okienko gdzie są dwie opcje i między innymi ta_ ustaw jako moje profilowe.Ale to wymaga drugiego kliknięcia.

W praktyce może to wyglądać w ten sposób ,że oglądasz zdjęcie a nie patrzysz gdzie jest kursor..klikniesz z rozpędu i masz u siebie jako Twoje profilowe.

Opublikowano (edytowane)

Również potwierdzam, że jest problem z avatarami. Zdarzało mi się od pewnego czasu zauważyć jak niektórzy z użytkowników zmieniają awatary na zdjęcia z galerii. Przykład: Pewien znany, udzielający się na forum użytkownik nagle zmienił awatar na zdjęcie z galerii z niezbyt "ładnego" (kwestia gustu) akwarium. Po jakimś czasie znów miał inne akwarium w awatarze. Zastanowiłem się i powiązałem fakty z tym, iż niedawno właśnie to te akwaria oglądałem w galerii.  Myślę, że to może być problem po stronie oglądających. @AndrzejGłuszyca oglądałeś ostatnio zdjęcia @marek_z_81?  Może miałeś to samo co ja.

Edytowane przez Wolfik
Opublikowano
1 minutę temu, Wolfik napisał:

Zastanowiłem się i powiązałem fakty z tym, iż niedawno właśnie to te akwaria oglądałem w galerii. 

Hm....dlatego nasuwa się pytanie czy robimy to nieświadomie z rozpędu jak pisałem wyżej  czy też soft w jakiś sposób miesza.

Opublikowano
1 godzinę temu, MDRAGON87 napisał:

Też tak miałem już kilka razy.... czasem jak się przegląda zdjęcia z galerii to ono się ładuje jako avantar.

No i właśnie wszedłem w ostatnie zdjęcie z venustus i mam go jako avantar :(

U Ciebie widziałem właśnie te zdjęcia.

Opublikowano

Chyba mam.

My jako administratorzy i moderatorzy musimy zrobić dwa kliknięcia żeby zmienić zdjęcie w avatarze, ale klubowicz czy użytkownik już tylko jedno. Łatwo je przypadkowo wcisnąć przy chęci zmiany rozmiaru fotki.

Bez tytułu.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Wolfik napisał:

Tak. I do tego jednym kliknięciem. 

Marku..to już wszystko wiadomo. Chyba ,że jest możliwość wyłączenia tej funkcji. A właściciel zdjęcia i tak sobie zawsze jest w stanie je wrzucić jako avatar. A tak unikniemy nieporozumień.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca