Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zamierzam się wybrac do Pana Sebastiana po ryby.Powiedzial w rozmowie ze przywozi z aquatref.Czy ktos u niego kupowal i ma wyrobione opinie?Prosze o opinie tylko na temat tego pana a nie doradzanie Tan malu czy malawiana.W malawianie kupowalem już ryby i nie podobala mi się obsluga.Wszystko odbylo na"odwal się nie mam czasu".Wiem ze KM ma zaprzyjaznionych hodowcow ktorych bedzie polecac mimo wszystko.W Tan malu prosilem o jakiekolwiek zdjecie ich autorstwa Copadichromis Kawanga i tu dostalem odpowiedz ze nie maja i nie zrobia.Przeciwnie jest do Pana januszkiewicza,który w kazdej rozmowie  jest uprzejmy i zaprasza do hodowli aby obejrzec i wybrac ryby samemu.Prosze o rady.

Opublikowano
12 minut temu, RavenPl napisał:

Witam zamierzam się wybrac do Pana Sebastiana po ryby.Powiedzial w rozmowie ze przywozi z aquatref.Czy ktos u niego kupowal i ma wyrobione opinie?Prosze o opinie tylko na temat tego pana a nie doradzanie Tan malu czy malawiana.W malawianie kupowalem już ryby i nie podobala mi się obsluga.Wszystko odbylo na"odwal się nie mam czasu".Wiem ze KM ma zaprzyjaznionych hodowcow ktorych bedzie polecac mimo wszystko.W Tan malu prosilem o jakiekolwiek zdjecie ich autorstwa Copadichromis Kawanga i tu dostalem odpowiedz ze nie maja i nie zrobia.Przeciwnie jest do Pana januszkiewicza,który w kazdej rozmowie  jest uprzejmy i zaprasza do hodowli aby obejrzec i wybrac ryby samemu.Prosze o rady.

Z tego co pamiętam to @Slawek-meszek brał od niego ryby i sobie chwalił ale nie wiem czy jeszcze przebywa na forum...

Opublikowano

Byłem i brałem o Sebastiana Chindongo saulosi, jestem z nich bardzo zadowolony. Poza tym jak pojedziesz do Konina to zarezerwuj sobie trochę czasu na pogaduchy z Sebastianem. Zobaczysz u niego co to znaczy dobra genetycznie ryba, bez kombinowanego światła czy pseudo wybarwiających pokarmów. Większość to tanganickie gatunki ale z Malawi też ma kilka. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Z tego co zdazylem się zorientowac w rozmowie i po ofercie ma te same ryby co(nie robie antyreklamy) inne hodowle ale w cenie nie 189 zl a np ta sama ryba i wielkosc za 139 zl. Kazdy komentarz się przyda.Prosze o jeszcze:)

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, RavenPl napisał:

Jadę do Sebastiana w najbliższą środę. Odbieram, co prawda moduły BTN, ale zaproszenie dotyczyło zwiedzenia hodowli, obserwacji ryb i jakości jaką sobą reprezentują. Sam jestem ciekaw jak wygląda jego hodowla. W opinii znajomych, rewelacyjna, tak samo jak ryby, które posiada. 

Kontakt telefoniczny, jak zwykle profesjonalny, życzliwy i mega pozytywne podejście. Ja również, na prośbę,  zostałem  zasypany fotami ryb. Nie lubię oceniać jakości przez pryzmat fotografii, ale ryby prezentują się zacnie.

Po wizycie, przekażę swoje uwagi ;):D 

Edytowane przez hagrzesiek
Opublikowano

Brałem ryby stamtąd i byłem na tej hodowli. Rybska faktycznie pierwsza klasa. Malawi jak i Tanganika. Akwaria czyste, pokarm podawany z najwyższej półki. 

Jeśli bierze się ryby które wcześniej były w Aquatreff to należy pamiętać, o złotej zasadzie kwarantanny. Czyli ryby które są transportowane z Niemiec powinny mieć możliwość popływania w akwariach w Koninie ze dwa tygodnie za nim zabierzemy je do siebie.  Ja się pośpieszyłem i miałem trochę problemów z nimi. Jednakże podkreślam było to z mojej winy bo na własną prośbę zrezygnowałem z kwarantanny i po jednym dniu ryby zabrałem w drugą podróż.

Opublikowano

Nie będę tutaj słodził... ale najlepsza hodowla na jakiej byłem.. normalne światło a nie jakieś podkrecona jak w fish magic... dużo doradzi. Kupowalem z trzy razy ryby tam, najchętniej bym tylko tam kupował .. świetna genetyka ryb najciekawszych gatunkow nie wystawia nawet w internecie dlatego warto osobiście pojechać. Od razu piszę odradzam hodowlę pawła z konina ryby gowniane ceny jak za darmo niby ma wszystko i nic sam nie wie co w jakim zbiorniku pływa.. ale co z tego jak później za darmo wystawilem wszystkie ryby na olx.  A co do kwarantany miałem to samo... problemy z aulonocarami blue neo, i mdoka white lips... Jednak to nie wina Seby tylko ryby przed transportem są glodzone zawsze w aqua-treff 

Opublikowano
W dniu 21.12.2017 o 14:04, RavenPl napisał:

W malawianie kupowalem już ryby i nie podobala mi się obsluga.Wszystko odbylo na"odwal się nie mam czasu".

Sama prawda :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Ostatnio kolejny raz zamawiałem ryby u Malawiana; obsługa bez zarzutu (nawet z dowozem do Krakowa), z rybami również wszystko ok.

Pisałem też do pana Sebastiana i także nie ma się do czego przyczepić, wprost przeciwnie -tylko chwalić.