Jump to content

Pokarmy osi jak podawac

cyganeczka

Recommended Posts

Witam

jak mam podawac pokarmy zakupione w @Tan-Mal

Rybki dzis odebrane po dlugoiej podrozy

a pokarmy to 

O.S.I. Cichlid platki 1000ml 
O.S.I. Spirulina platki 400ml 
O.S.I. Vivid color platki 400ml 
O.S.I. Artemia platki 400ml 
O.S.I. Red Power 100ml 

prosze o rozpiske na caly tydzien

Widzę Basiu że chyba nie trzymasz się planu - miało być1-2 dni głodówki.?? i co:D nie wytrzymałaś.

Tak jak piszą koledzy - po takich stresach lepiej nie karmić niż dać odrobinę za dużo.

Każdy ma swoje nawyki co do karmienia ryb i swoją miarkę w oku.

Dobrze że zaczynasz od płatków.

Ja zawsze podaję płatki i granulki na mokro - szczypta w dwa palce do kieliszka od wódki :D zalewam wodą RO bo mam ( może być kranówa bo maleńko) i bez czekania wlewam do baniaka - pokarm nie pływa po powierzchni i ryby nie nachapią się powietrza więc nie słychać by się im odbijało czyli nie bekają:D

• Like 1

Widzę Basiu że chyba nie trzymasz się planu - miało być1-2 dni głodówki.?? i co nie wytrzymałaś.
Tak jak piszą koledzy - po takich stresach lepiej nie karmić niż dać odrobinę za dużo.
Każdy ma swoje nawyki co do karmienia ryb i swoją miarkę w oku.
Dobrze że zaczynasz od płatków.
Ja zawsze podaję płatki i granulki na mokro - szczypta w dwa palce do kieliszka od wódki zalewam wodą RO bo mam ( może być kranówa bo maleńko) i bez czekania wlewam do baniaka - pokarm nie pływa po powierzchni i ryby nie nachapią się powietrza więc nie słychać by się im odbijało czyli nie bekają

No coś Ty daje radę , czekam jeszcze
Pytam , bo mam różne pokarmy i nie wiem jak podawać.
Np spiruline ile razy w tyg ? Itp.
Te jedzonko red tez nie wiem? Raz w tyg ? Czy więcej...
o toni chodziło
Ps. Dziękuje ze czuwasz przy mnie !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Też wiele lat temu układałem misterne plany karmienia z podziałem na dni tygodnia i pory dnia.;) ale mi przeszło.

Daję jak podejdzie pudełko starając się utrzymać główne ramy proporcji mięcha do sałaty czyli  pokarmów mięsnych do roślinnych.

Nie mam zdania czy ryby mają żołądki jak ludzie i nie należy się dużo i tłusto objadać przed snem - tu chyba ta ludzka zasada nie obowiązuje. Tu wiem że obowiązuje zasada najeść się ile dali nawet jak 1000x za dużo aż do rozpuku a potem niech mnie leczą.:D

Masz pełną gamę tych OSI więc podziel na mięcho i sałatę i karm zmieniając losowo ;) ale ja bym dawał mokre 2x dziennie po szczypta czyli w 2 palce.