Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, Chudy napisał:

A czy mógłbyś mi jakoś te listę przesłać? Nie chce niepotrzebnie niepokoić dr. Pawlaka jeśli okaże się tak jak w Twoim przypadku, że nie posiada obecnie ryb których szukam.

Poszło na maila.;)

Opublikowano

Przepraszam za lekki offtop ale jako toruński lokales to od dr. Pawlaka kupowałem na UMK swoje pierwsze pysie jakoś ćwierć wieku temu, zanim wynaleziono internety. :) Baaardzo miły człowiek, nawet wobec podjaranego nastolatka jakim wówczas byłem, fajnie usłyszeć że dalej się zajmuje tematem. Nie ma szans żeby mnie pamiętał ale pozdrówcie go przy okazji koledzy. :) 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

tel: 504244893

Ma właściwie niewiele niewiele, z tego zo zapamiętałem:

mbuna- labeotropheus trewavasae chilumba (z rarytasów :P ), auratusy, demasoni,  maingano, czasem msobo jak się wytrą.. i jeszcze pewnie kilka standardów.

z non-mbuny: protomelas taeniolatus, stevenii, sciaenochromis fryeri, jakieś aulonocary,  aristochromis christyi, champsochromis caeruleus, dimidochromis compressiceps.

z tanganiki: frontosy burundii i tropheusy, m.in. kasanga.

Opublikowano
55 minut temu, bakus_44 napisał:

mbuna- labeotropheus trewavasae chilumba (z rarytasów :P ), auratusy, demasoni,  maingano, czasem msobo jak się wytrą.. i jeszcze pewnie kilka standardów.

z non-mbuny: protomelas taeniolatus, stevenii, sciaenochromis fryeri, jakieś aulonocary,  aristochromis christyi, champsochromis caeruleus, dimidochromis compressiceps.

Czy wysyła rybki? a jeżeli tak to czy ma może saulosi i hary?

Opublikowano
W dniu 9.11.2018 o 09:57, bakus_44 napisał:

szkoda, że tak mało kiedyś był wybór i to rzadkich gatunków

• Lubię to 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Na temat Hodowli w domu Dr.Romana Pawlaka mogę wypowiedzieć się w samych superlatywach. Kontakt zdobyłem od kolegi z jednej z grup o tematyce Malawi.Było to 3 lata temu i od tamtej pory bardzo się do niego przywiązałem.Po zaproszeniu na UKW, pojechaliśmy do jego domu w Rozgartach.Spedzilismy ze 3 godziny rozmawiając na temat Malawi, doboru obsady, opowiedział mi jak zaczynał, jego wycieczki do Afryki. Czułem się wspaniale. Zakupiłem całkiem sporą ilość rybek i jak najbardziej jestem zadowolony. Kompelując obsadę do 700 l nie mogło być inaczej i zawitałem ponownie na pogawędkę, oraz odbiór zarezerwowanych haremów :

-Metriaclima sp. Mbenji (3 samce MC, 2 regularne, 8 samiczek OB)

-Labeotropheus T. Chilumba ( 13 rybek)

Jest on dla mnie ogromnym autorytetem i uważam, że należy mu się zasłużone miejsce w czołówce hodowców Malawi w naszym kraju.

Sugeruje kontakt telefoniczny. Żadko odpowiada na maile.

Mam nawet kolekcje zdjęć z nim, lecz prosił, abym nie wstawiał na forach i grupach.

Bardzo Polecam pojechać, zobaczyć i porozmawiać.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 4