Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Grudnia 2017 #11 Opublikowano 10 Grudnia 2017 2 minuty temu, enetland napisał: swietlówki wymieniłem na 2x 39W 10000k i 80W 15000k. ..jak chcesz sprawdzić jak dany piasek będzie wyglądać pod danym oświetleniem byś musiał mieć jego próbki i wrzucić do wody pod dane oświetlenie. Możesz być potem zawiedziony efektem...Jeżeli jesteś pewny oświetlenia ,że będziesz miał te jakie masz to dopiero szukaj piasku.
enetland Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor #12 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Tak wygląda filipin po wielu latach, akwa stoi w Świecku w sklepie spoż i stacji paliw. Gdzie znajdę foto kilkuletnich zbiornikó z otoczakami?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Grudnia 2017 #13 Opublikowano 10 Grudnia 2017 http://forum.klub-malawi.pl/gallery/category/15-akwaria/ Popatrz w linku. Możesz też dać serpentynit bardzo popularny u nas. Aranż ma się Tobie podobać. Ale warto obejrzeć różne warianty.
cyganeczka Opublikowano 10 Grudnia 2017 #14 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Uwierz ten serpentynit fajnie wyglada. Zmieniałam i kupowałam kilka rodzai kamieni i ten wyglada rewelacyjnie. Ja mam zielony. o te malutkie białe otoczaki które chyba u Ciebie widziałam .. tez miałam i próbowałam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
egon44 Opublikowano 10 Grudnia 2017 #15 Opublikowano 10 Grudnia 2017 @enetland a ja napiszę żebyś szukał kamieni oraz inspiracji na aranżację w samym jeziorze Malawi 1
Wolfik Opublikowano 10 Grudnia 2017 #16 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Godzinę temu, enetland napisał: Gdzie znajdę foto kilkuletnich zbiornikó z otoczakami? Według mnie bardzo słabo wygląda ten wapień. Może kwestia gustu , może aparatu. Zastanów się nad kamieniami. 200 cm robi wrażenie i daje dużo możliwości. Powtórzę poprzedników. Spójrz na akwaria w galerii. Znajdziesz inspiracje. Powodzenia.
enetland Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor #17 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Macie racje, odpuszczam kamień filipiński. Ale gdzie kupić w mazowieckim serpertynit zielony, nie w ilości 24ton lub NIE frakcji 4-12mm. Chciałbym kupić głazy około 30cm wysokości żeby ułożyć coś sensowego, skąd wy takie bierzecie? Otoczaki tej wielkości tez są niedostępne o tej porze roku. wRRR
iquitos68 Opublikowano 12 Grudnia 2017 #18 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ja kamulce brałem ze składu w Kobiałce.
enetland Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor #19 Opublikowano 12 Grudnia 2017 dawno tam byłeś ? Ciekawe jak zatowarowanie o tej porze roku ?
Rekomendowane odpowiedzi