Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, elespero napisał:

Ja właśnie kombinuje z moją jebao i to nie wina kabla, gdy pompa nie styka się z szybą to jest błoga cisza. Podkładałem już przeróżne rzeczy ale nic nie pomogło..

A czyścisz co jakiś czas ten falownik?

Ja to robię co miesiąc.Płukam go pod słuchawką prysznicową a potem czyszczę niedostępne zakamarki patyczkiem do uszu.Syfu jest sporo.

Opublikowano
9 godzin temu, egon44 napisał:

A czyścisz co jakiś czas ten falownik?

Ja to robię co miesiąc.Płukam go pod słuchawką prysznicową a potem czyszczę niedostępne zakamarki patyczkiem do uszu.Syfu jest sporo.

Jak najbardziej, jest regularnie czyszczony. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie na  YouTube jest filmik o falowniku Jebao, tak zwana odpowiedź na buczenie słuchajcie, gość przykleja od środka magnesu na falowniku cienkie gumki cztery sztuki mogą być z dekodera-routera i to pomaga .Nie sprawdzałem ale ma to sens pewnie pochłonie wibracje...

JESZCZE TAKA CIEKAWOSTKA...Mam znajomego szklarza który kleji akwa powiedział mi że ustawienie falownika na tryb W1 W2, OKROPNIE OBCIĄŻY szyby w akwarium, że mocny falownik może rozepchać nawet szyby :huh:

Opublikowano

Tak samo pomyślałem ale są takie gumki do mebli grube ok 3mm podobne jak się podkleja pod filtry kubełkowe na zasadzie naklejki,przecież jak przyklej się do magnesu i ściśnie drugim magnesem to będzie trzymać...

Opublikowano
5 minut temu, rafalniski napisał:

Pomysł ciekawy, tylko nie wiem czy akurat klej kropelka jest bezpiecznym rozwiązaniem. 

Bez problemu kreweciarze używają kropelki aby przytwierdzić mchy do korzeni,kokosów,kamieni itd. bez żadnych negatywnych skutków dla podopiecznych...

Opublikowano (edytowane)

Jeśli problem nadal aktualny, to kup sobie kolego cienki silikonowy wężyk od napowietrzacza, utnij dwa kawałki po 0.5cm długości i załóż je zamiasty tych oryginalnych, które trzymają wirnik. Wyciągnij również ten wirniczek i sprawdź czy nie ma "zdzioru" w miejscu gdzie plastik łączy się z metalowym czpieniem.

chodzi o te gumki

Related image

trzeba je zastąpić kawałkiem silikonowego wężyka i problem będziesz miał z głowy, jeśli oczywiście nie masz tego zadziora na wirniku.

Untitled.jpg.b9cc62a4c19a2f26c3f180fd1cef4132.jpg

sprawdź to miejsce, jeśli jest tam wystający kawałek plastiku to go zetnij nożykiem.

Edytowane przez logralok
  • Dziękuję 1
Opublikowano
W dniu 25/03/2018 o 11:41, krystiann napisał:

Oj powiem ze nie zwracałem uwagi czy nie ma zadzioru ,wyjmę falownik i go sobie po oglądam dzięki za info

I jak tam kolego, udało się problem ogarnąć?

Opublikowano

witam sory  ze dopiero teraz ale nie miałem wężyka ,tak potwierdzam nie wiem jak wpadłeś na ten pomysł ale działa jest cicho dzięki pozdrawiam...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• U mnie układ Maison Reef & Kulfon & Saulosi sprawdza się idealnie. Szeryf w swoim rewirze toleruje jedynie o dziwo pięknie wybarwiającego się samca Saulosi. Ogólnie mam wrażenie, że Saulosi są tłem dla reszty obsady, bo pływają gdzie chcą bez reakcji reszty obsady.
    • U mnie yellow już 5 lat żyje z "roślinożerną" mbuną karmione głównie spiruliną super forte 36% i żyją, mnożą się a samiec yellow wielki jak byk. Preferencje pokarmowe yellow można między bajki włożyć, jakby od karmy roślinnej miał jakiś brak to by nie urósł taki wielki. Wcześniej też miałem yellowy, już od lat 90-tych trzymane z mbuną i zawsze karmione przewagą karm roślinnych i zawsze było ok, dopiero tutaj zauważyłem jakąś manię na punkcie preferencji zywieniowych i nawet przez jakiś czas stosowałem się do tego ale zauważyłem że to jakaś bzdura która niema żadnego znaczenia. Znaczenie mogą mieć skrajności typu mbuna z rybożerną drapieżną non-mbuna, natomiast cała mbuna może być trzymana ze sobą razem i karmiona tym samym.
    • Oczywiście możesz połączyć i przy odpowiednim podejściu będzie to funkcjonować, ale czy jeśli preferencje żywieniowe tych ryb są jednak mocno odmienne, to powinno się to robić?
    • Chipokae to mięsożerca, więc zestawienie go z roślinożernym demasoni może być problematyczne. Oprócz auratusa możesz jeszcze rozważyć loriae. 
    • hej dzieki! A jaka jest obecnie filozofia laczenia np. L. caeruleus i L.trewavasae lub C.demasoni. Pamietam, ze kiedys niejako bylo "przeciwskazane" ze wzgledu na diete? Jak obecnie do tego się podchodzi? mozna je polaczyc?
    • Żółty to najlepiej yellow ( Labidochromis caeruleus ), masz zarówno samce jak i samice intensywnie żółte.
    • Cześć   Nie wiem czy połączenie M. Fainzilberi z C. Demasoni w takim zbiorniku to do końca dobry pomysł. Miałem w klasycznej 450tce M. Fainzilberi z Msobo i panowie z tych gatunków nie miały dla siebie litości. Demasoni nie hodowałem jeszcze ale wydaje mi się, że starcie na takiej linii może być jeszcze mocniejsze. Jeśli chodzi o kolor żółty to wspomniane wcześniej Msobo zdobyły moje serce, ale gdybym miał teraz poprzedni zbiornik to zamiast Msobo umieściłbym w nim Pseudotropheus Interruptus   Jeśli natomiast połączenie Fainzilberi - Demasoni jest nieuniknione to może warto rozważyć jeszcze Auratusy jako kolejnego zawadiakę? Ewentualny nadmiar agresji rozproszyłby się na większą liczbę chuliganów.  Ekstra rybą z pięknym żółtym kolorem u samic jest też M. Chipokae  Ale one w połączeniu z Fainzilberi to już chyba zbyt mocna opozycja dla Demasonów. 
    • Witamy po 15 latach. Trzymamy kciuki za powrót. Ja cały czas w klubie, więc za bardzo nie widzę przeskoku, pewnie był on płynny więc z ciekawością spytam się jaki jest Twój punkt widzenia. Co do obsady nie lubię doradzać, bo to często indywidualne podejście, jest trochę ryb całkowicie żółtych wśród samic tak jak ch. saulosi czy msobo, choć one trochę pomarańczowe tak samo jak samice M. estherae, no i yelowek.
    • Cześć po 15 latach powrót do Malawi (pewnie część starszych użytkowników może mnie pamiętać). Moj poprzednik nick Rajwus15, malawi 450l i 160l 😉 kilka lat klubowicz Widzę, ze dokonal się pewnego rodzaju przeskok w wiedzy/rozumieniu mbuna Akwarium 160x50x60h, tworzy się  - planuje: M. fainzilberi maison reef (moj ulubiony gatunek, mialem wczesniej kilka lat w 450l) L. trewavasae chilumba C. demasoni (kilka sztuk, nie do konca moj wybor, ale musza byc)   Mysle nad akcentem zoltym - propozycje?   Mozliwe ze ostatecznie zostana 3 gatunki, pierwotnie wezme uklady 1+3, badz mlode prawdopodobnie z aquahaus gaus, ale pewnie wyjdzie z czasem Dzieki i pozdrawiam
  • Tematy

• Grafiki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.