filipek7551 Opublikowano 16 Listopada 2017 #1 Opublikowano 16 Listopada 2017 Witam grupę i proszę o pomoc w dobraniu obsady do mojego zbiornika. to mój plan i takie rybki chciałbym mieć; Lodotropheus sprengerae [Rusty Cichlid] Melanochromis Maingano Pseudotropheus Zebra ReRed i jeśli by to nie kolidowało to ; Labidochromis caeruleus "yellow" Dziękuję z góry za pomoc,
eljot Opublikowano 16 Listopada 2017 #2 Opublikowano 16 Listopada 2017 Jak najbardziej, twój wybór jest OK. 1
MatiK Opublikowano 16 Listopada 2017 #3 Opublikowano 16 Listopada 2017 Witaj, na wstępie przeniosłem Twój temat do odpowiedniego działu 10 minut temu, filipek7551 napisał: Lodotropheus sprengerae Iodotropheus Sprengerae 11 minut temu, filipek7551 napisał: Melanochromis Maingano Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano 11 minut temu, filipek7551 napisał: Pseudotropheus Zebra ReRed Metriaclima Estherae Red Red To poprawne nazewnictwo gatunków wymienionych przez Ciebie. Ryby, które wybrałeś pasują do siebie więc nie widzę problemu w takim zestawieniu, akwarium masz wystarczające, chociaż osobiście zostałbym przy trzech gatunkach 1
filipek7551 Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor #4 Opublikowano 16 Listopada 2017 Bardzo dziękuję za odpowiedź i oczywiście podpowiedzi o nazewnictwie poszczególnych ryb,,może dla Was doświadczonych jest już bardzo łatwe i wiecie po wyglądzie jaki to gatunek i jaka nazwa,ja dopiero się uczę i powiem szczerz że zapamiętać wszystkie te nazwy(a nie należą do najłatwiejszych)jest dosyć ciężko,ale z czasem myślę że będzie coraz lepiej,pozdrawiam,
MatiK Opublikowano 16 Listopada 2017 #5 Opublikowano 16 Listopada 2017 Co do nazewnictwa to spokojnie wiele hodowli podaje nieaktualne nazwy, my tutaj jesteśmy po prostu na bieżąco, a dla początkującego to żaden grzech nie wiedzieć, także nie odbieraj mojego posta jako jakiejś reprymendy 1
filipek7551 Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor #6 Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) dzięki wielkie.. Edytowane 16 Listopada 2017 przez filipek7551
Rekomendowane odpowiedzi