Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, cyganeczka napisał:

Tylko nie rozumiem jak rybki sobie zrobią kryjówki pod kamieniem? Przecież będą się zapadac.. i je przygniotą .

:) normalnie robią czyli kopią albo pyszczkami albo całym tułowiem:) Nie przygniotą....one kopią coś jakby na kształt korytarza.. środek podkopią boki się opierają o piasek.

6 minut temu, cyganeczka napisał:

A te dwa po prawej zakopać ?

..ten pierwszy z prawej możesz postawić na podkładzie.

..tak u mnie kopią:)

• Lubię to 1
Opublikowano

Super się bawi myślałam ze więcej tak ze kamienie się mogą kołysać.
Fajne te Twoje akwa i rybki. !!
Jak będę sypać piach to skorzystam z Twoich rad dziękuje !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Nie śledzę z wielką uwagą ten twój temat bo uważam że popełniłaś błąd zasadniczy .

Zamiast lekko zmodyfikować lub nie w zależności czy mbuna czy non-mbuna tam ma pływać ten zupełnie ładny wystrój

95ceb54c6314e76206624f0a7874d962.thumb.jpg.9eb6aa38a32491fcfafbc8ec36babeb9.jpg

zamieniając na taki który zawiera te same błędy a moim zdaniem jest gorszy od poprzedniego

e36af82f7e035fc0e108ccadc9218421.thumb.jpg.9896f00485fa7623a72b5acdf2b070c9.jpg

Basiu moim zdaniem kombinujesz jak cygan pod górę, albo jak cyganeczek.

Jeszcze skończy się tym że biologię utracisz albo już utraciłaś i zamiast wpuszczać ryby to będziesz startowała od zera czyli od początku.

Jakieś wiadra z wodą stoją ? a gdzie kubeł z biologią? i czy on chodzi czy go chociaż otworzyłaś?

Już ci ktoś wcześniej napisał że tło chińskie OK tylko te łączenia walą po oczach i to zostanie na zawsze bo kamienie czy to będą takie czy siakie czy owakie i tak za miesiąc dwa zarosną krasnorostami i będą czarne jak te tło które już teraz jest takie jakie będą wkrótce te kamienie.

Tak po latach doświadczeń powiem wam że patrzę na kształty kamieni ich wielkość i kompozycję a czy to będzie zielony serpentynit czy jasny gnejs prążkowany - jeden pies i tak za chwilę oba będą czarne porośnięty krasnalami.

Kupiłaś nowe 3 moduły chińskiego tła ze styropianu jeden przyciełaś na wymiar i przykleiłaś na silikon.

Ja bym nie użył silikonu tylko Soudal All Fix czarny do klejenia styropianu do szyby.

Błąd powielony z poprzedniego - łączenia walą po gałach jak cholerka.:(

Zobacz to zdjęcie cały czas jest na tym forum -  podobne moduły tła 3D łączone w poziomie ale i także w pionie a nawet część jest o 25 cm wysunięta do przodu.

20170508_155136.thumb.jpg.746384016c3aa05ea29202d82e7cd891.jpg

Zamiast ciąć jeden końcowy trzeba było z każdego uciąć po 1cm z obu stron dotrzeć papierem ściernym by nie było między nimi żadnej szparki a wzór się zbiegł i byłby jakiś postęp w stosunku do poprzedniego.

Edytowane przez deccorativo
  • Lubię to 1
Opublikowano
6 godzin temu, AndrzejWalb napisał:

.zrób coś takiego.

Sprobuje dzieki

4 godziny temu, deccorativo napisał:

Jakieś wiadra z wodą stoją ? a gdzie kubeł z biologią? i czy on chodzi czy go chociaż otworzyłaś

czesc

stoja 4 wiadra 60 l z woda z baniaka i filter chodzi caly czas, to jak mam utracic biologie?

4 godziny temu, deccorativo napisał:

o 25 cm wysunięta do przodu.

Myslalam o tym i .. na tym się skonczylo

myslalam ze moj wystroj nie pasowal do waszych zbiornikow- chcialam tak ladne jak Wasz,  to kombinowalam

coz tez troche zaluje bo to tlo bylo ok ale ja jestem w goracej wodzie kapana :(

tlo bylo juwela razem z akwarium, ja je tylko odkleilam

zdolowales mnie ;)

ok  patrze za innym tlem...... :e_confused:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dawno się nic nie działo w tym temacie, a to z powodu mojej choroby. Która mnie dopadła w czerwcu zaczęło się, od przeziębienia potem zapalenie płuc i tak mnie trzymało praktycznie do końca sierpnia. Nie ruszałem się właściwie z łóżka i schudłem ponad 20 KG do tej pory nie wiem co mnie tak uczuliło. Więc moje prace ograniczyły się tylko do karmienia, ale ryby przetrwały moją nie dyspozycje bez problemu. Teraz od kilku dni obserwuje mnóstwo młodzików za równo żółtych jak i pomarańczowych. 
    • Obsada: Aulonocara fire fish + Aulonocara ob marmalade Polecicie dietę? Hodowca (z Żor) polecił mi Discus red booster granules dla lepszego wybarawnienia.
    • Ooo... mam blisko do kolegi, 1,5h drogi i oglądanie na żywo 😉
    • Tło jest kosmiczne! Jak byś chciał to mogę Ci przywieźć do Częstochowy kilkanaście sztuk Tramitichromis intermedius kambiri (jestem w każdy poniedziałek) . Mają około 1-1,5 cm. Oczywiście za darmo  
    • Rewelacyjnie wygląda nowa odsłona👍 wszystko się ze sobą ładnie zgrywa. Tło chyba wyszło z pod ręki AquaDan? Sądząc po aranżacji celujesz raczej w non mbune🙂
    • @ziemniak Świetnie to wygląda, ta duża ilość roślin na górze też. 👍 Doniczki nie przeszkadzają w obsłudze akwarium, stojąc na szybach nakrywkowych? Jeśli jest nieco miejsca z tyłu nad akwarium, to pomyślałbym o dorobieniu 1-2 niewielkich modułów do przyklejenia na ścianę, jakby przedłużenia skał ponad powierzchnię wody - moim zdaniem wyglądałoby obłędnie. I hydroponikę zrobiłbym na całej długości, tak jak masz teraz te rośliny. 😀 Takie korytko, coś jak u mnie, no ale trzeba by robić pokrywę. P.S. Zdjęcia znad jeziora, w stopce - też świetne. 💪
    • Tło zarośnie glonami i będzie wyrywać z butów. Super. Kto robił Ci tło, czy to dzieło Twoich rąk? 
    • Wody mniej ponieważ tło swoje zajmuje ale powiem tylko jedno słowo - Pięknie 🤩
    • Żółte cały wieczór siedzą w ławicy w jednym rogu. Ciekawe, czy boją się jakiegoś tarłowca, czy coś im innego przeszkadza.
    • Nowa odsłona akwarium 260x55x70h (~1001 litrów) Wody weszło około 670 litrów, czyli około 100 litrów mniej niż w poprzedniej wersji. Tym razem za filtrację odpowiada komin o wymiarach 15x40 cm wypełniony gąbkami 10-30 PPI oraz kształtkami K1. W środku pompa Jebao DCP-2500. Oświetlenie bez zmian, dwie belki LED po 260 cm z modułami RGB i 11.000 k.  Więcej osprzętu nie ma. Całość w szczycie doby to pobór około 30 W. Grzałki nie mam, bo zimą temperatura rzadko spada poniżej 22 stopni. Zrezygnowałem z pokrywy. Akwarium jest przykryte sekcjami szyb nakrywowych, na których w tylnej części położyłem doniczki z roślinami. W przyszłości planuję w rogu hydroponikę. Płótno nad akwarium kupiłem w tym roku nad brzegiem jeziora. Mam szczerą nadzieję, że wykonał go lokalny artysta. Nałożyłem go na ramkę z listewek. Obsada to dalej niewiadoma.
  • Tematy

• Grafiki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.