makok Opublikowano 9 Października 2017 #11 Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) @MortisA dlaczego KM nie może mieć własnego, tak z ciekawości? Czy może tylko jeszcze się nie odważyliśmy "wyklikać"? Edytowane 9 Października 2017 przez makok Cytuj
przemo-h Opublikowano 9 Października 2017 Autor #12 Opublikowano 9 Października 2017 43 minuty temu, Mortis napisał: Jeśli chodzi o paypal to mogę udostępnić swój prywatny i potem pieniądze przelać na konto klubowe. Super sprawa! Odezwę się w kwietniu? Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 9 Października 2017 #13 Opublikowano 9 Października 2017 Tak jak piszesz, nie wyklikalismy jeszcze. Moim zdaniem trzeba iść z duchem czasu i takie konto założyć. Nic nie kosztuje a ile ułatwia. 1 1 Cytuj
Mortis Opublikowano 9 Października 2017 #14 Opublikowano 9 Października 2017 39 minut temu, makok napisał: @MortisA dlaczego KM nie może mieć własnego, tak z ciekawości? Czy może tylko jeszcze się nie odważyliśmy "wyklikać"? Jest jeszcze kwestia, że zarząd się zmienia, prezes się zmienia. Przekazywanie takich rzeczy zawsze wiąże się z jakimś ryzykiem, a to hasło się zagubi, a to coś w kwocie może się nie zgadzać. Wiem, że może przesadzam ale to są wasze pieniądze. Nie jestem jakimś przeciwnikiem i gdyby doszło do założenia takiego konta to dostosował bym się do większości. Udostępniając swoje prywatne konto ponoszę całą odpowiedzialność za przekazane mi pieniądze. Cytuj
makok Opublikowano 9 Października 2017 #15 Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) Owszem ale chyba hasło do maila fundusz@klub-malawi.pl jest znany odpowiednim osobom, jest tym chyba zarządzane odpowiednio. Przy zmianie Zarządu zmiana haseł jest chyba normalna. Wierzę. że jesteście tam odpowiedzialnymi ludźmi. Jeśli założy się konto na mailowy adres firmowy typu fundusz@.. to nie wyobrażam sobie sytuacji stresowej. Tak to równie dobrze ktoś mógłby przejąć kontrolę nad klubem i go zakończyć, bo miał focha. Na pewno są procedury przekazywania takich danych. Jakoś tak przekazywanie przez konto prywatnie nie brzmi profesjonalnie... no i co z "odnawialną" subskrypcją wtedy? Przecież nie napiszecie na stronie: "Słuchajcie jak chcecie PayPalem to owszem, ale to prywatnie Mortisowi" No błagam. Bez urazy. Edytowane 9 Października 2017 przez makok Cytuj
Mortis Opublikowano 9 Października 2017 #16 Opublikowano 9 Października 2017 Rozumiem, że dla Ciebie to wszystko jest normalne, bezstresowe, lecz ja dmucham na zimne. Nikt nie będzie wspominał by prywatne mi przelewał pieniądze. Jeśli będę chciał to to konto udostępnię jeśli będę uważał inaczej to się nie odezwę. @przemo-hjest mi osobą znaną z forum, za swoje wypowiedzi i udzielanie się na forum budzi zaufanie, więc z takim człowiekiem mogę współpracować jeśli mi zaufa. 1 Cytuj
przemo-h Opublikowano 9 Października 2017 Autor #17 Opublikowano 9 Października 2017 1 minutę temu, Mortis napisał: Rozumiem, że dla Ciebie to wszystko jest normalne, bezstresowe, lecz ja dmucham na zimne. Nikt nie będzie wspominał by prywatne mi przelewał pieniądze. Jeśli będę chciał to to konto udostępnię jeśli będę uważał inaczej to się nie odezwę. @przemo-hjest mi osobą znaną z forum, za swoje wypowiedzi i udzielanie się na forum budzi zaufanie, więc z takim człowiekiem mogę współpracować jeśli mi zaufa. Dzięki za zaufanie, wzajemnie z mojej strony. Jeśli nic z tego ogólnodostępnego PayPala nie wyjdzie, to i tak jestem zadowolony i ułatwi mi to sprawę. 1 Cytuj
makok Opublikowano 9 Października 2017 #18 Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) 56 minut temu, Mortis napisał: Nikt nie będzie wspominał by prywatne mi przelewał pieniądze. Jeśli będę chciał to to konto udostępnię jeśli będę uważał inaczej to się nie odezwę. @przemo-hjest mi osobą znaną z forum, za swoje wypowiedzi i udzielanie się na forum budzi zaufanie, więc z takim człowiekiem mogę współpracować jeśli mi zaufa. To źle zrozumiałem Twoją wcześniejszą wypowiedź. Rozumiem, że dla Ciebie to wszystko jest normalne, bezstresowe, lecz ja dmucham na zimne Moim zdaniem PayPal jest bezpieczny, bezprowizyjny i zapewnia ubezpieczenie transakcji. Ale przede wszystkim jest dużo wygodniejszy od każdych nawet najwygodniejszych serwisów transakcyjnych. Poza tym wykonywanie tradycyjnego przelewu jest obarczone większym ryzykiem niż korzystanie z PayPala. I w XXI wieku, wieku leniuchów jest jak najbardziej sensowny. Uzasadnił bym to tak: Różnice: 1. Przy tradycyjnym przelewie musisz się zalogować do banku, skopiować numer konta (dla nowych), wcześniej go znaleźć itp... sprawdzić czy skopiował się odpowiedni, bo w prasie straszą..., dostać SMSa, zatwierdzić kod... itd. Na koniec wysłać maila z potwierdzeniem przelewu. 2. Do paypala musiałby być BUTTOM, po naciśnięciu którego podajesz kwotę przerzuca Cię do logowania, logujesz, potwierdzasz z której karty i wsio. Do Ciebie i do KM przychodzi mail. END. Większość "zakupów" ludzie robią w dzisiejszych czasach spontanicznie. Nawet mój 11 letni syn kupuje Paypalem, tylko ja mu się loguje i zatwierdzam płatność. Edytowane 9 Października 2017 przez makok Cytuj
przemo-h Opublikowano 9 Października 2017 Autor #19 Opublikowano 9 Października 2017 @makoktu wystąpił jakiś błąd ten ostatni cytat nie jest napisany przeze mnie. Niemniej jednak zgadzam się z Tobą. Cytuj
makok Opublikowano 9 Października 2017 #20 Opublikowano 9 Października 2017 Poprawiłem, cytat z cytatu poszedł nie tak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi