Skocz do zawartości

Fluval 406 czy JBL 1502 czy...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Posiada ktoś może Fluvala 406 i powie mi na jakiej wysokości wychodzą węże z aparatu sterującego?

Dzięki za pomoc 1f60a.png

Edytowane przez Deadi
Opublikowano

Około 10cm.

Ale weź jakiś rysunek z sieci i zaznacz o jaki wymiar konkretnie Ci chodzi.

Mam ten filtr, niedawno kupiony, chętnie pomogę ale chciałbym abyśmy się w 100% zrozumieli :P

• Dziękuję 1
Opublikowano

50cm

Mam go w 150x50x50 razem z Unimax700. Nie jest to Malawi.

Miałem (wszystkie nowe) Unimaxy 250 2szt, Tetra EX800, JBLe901 (o zgrozo), styczność z chinolami HW. Fluval bije na głowę wykonaniem, jakością plastików, karbonowe węże są świetne, nie naprężają się, łatwo je układać. Prefiltr z pionowej gąbki w środku kubła dobra sprawa.

Kosze idealnie do siebie dopasowane, system podłączenia zaworów oraz ich zamknięcia widać i czuć że to jest przemyślane i wykonane tip-top. Uszczelkę i klapkę wirnika otrzymuje się do samodzielnego montażu nasmarowane wazelinką.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Niestety nie wiem, nie chcę porównać bo mogę Cię w błąd wprowadzić.

U700 ma 2 wyloty, ciężko to na oko porównać do jednego F406. Poza tym mam mocno zagruzowany U700 i będę go na dniach opróżniał z 50% ceramiki której pewnie ponad 6L w nim nawaliłem :P

Opublikowano

Yhym, ja właśnie sprzedaję U700, bo jest zbyt kobylasty do mojej szafki, stad pytanie o wymiary następcy ;)

Dzięki za info! :)

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem fluval chowa się co do AQUAELA... Miałem fluvala i jedyne co było na plus to karbowane węże... Poza tym był głośny w porównaniu z aquaelem i przepuszczał na uszczelkach... Przerabiałem filtry różnych firm i jak dotąd w 100% mogę polecić kubełki AQUAELA i tą opinią mogą z czystym sercem podzielić się moi znajomi, którzy posiadają te filtry...

Edytowane przez Robson79
Opublikowano (edytowane)

A moje zdanie jest zupełnie inne. Używałem filtrów różnych firm z wyjątkiem chińskich konstrukcji i jedyne jakie mogę polecić z czystym sumieniem to Eheim i Fluval. Niezawodne i wydajne, prawidłowo konserwowane służą lata. Na chwilę obecną pracują u mnie 2 Fluvale: 204 od 20 lat i 305 od 14 lat, cicho, wydajnie i sucho. Jedno "magiczne" słowo: konserwacja, rozwiązuje wszystkie problemy.

Wytapatalkowane

Edytowane przez darkon
  • Lubię to 1