Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taką samą pompę w swoim narurowcu (dopiero startuje). Tylko u mnie wszystkie korpusy są nad akwarium, a sama pompa obok akwarium (akwarium stoi na podłodze). Długość instalacji zasysu mierzona od pompy wynosi około 4,5m. Długość odpływu od pompy 3,5m. Rura 3/4. Przepływ mierzony bez ceramiki. Na wejściu nowe wkłady sznurkowe 50 mikronów. 

Przepływ III bieg - ok 1800l/h

przepływ II bieg - ok 1400l/h

przepływ I bieg - ok 900l/h.

Mierzone za pomocą stopera i 5l baniaka.

Przepływ ten co na filmie zamieściłeś jest słabszy niż u mnie na I biegu. Nie wiem jak udało ci się go zmierzyć ale u mnie na II biegu wyrywa baniak 5l z ręki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Potrzebuję informacji na temat pompy IBO, głownie chodzi o jej głośność, i ile pracuje lat.  Kiedyś przerabiałem filtr na pompie Grundfosa podobnego typu 25,35,45 wat, sprawuje się idealnie jest bezgłośna. Mam ją około 6 lat.  Pytam bo cena jest jakaś niska i interesuje mnie ręczny przełącznik biegów.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

images.jpg

Opublikowano

Pompa jest całkowicie bezgłośna, u mnie trzeba ucho przyłożyć do pompy żeby ją usłyszeć. Co do żywotności to się jeszcze nie mogę wypowiedzieć.

• Lubię to 1
Opublikowano
14 minut temu, piotriola napisał:

temat pompy IBO, głownie chodzi o jej głośność, i ile pracuje lat.  Kiedyś przerabiałem filtr na pompie Grundfosa podobnego typu 25,35,45 wat, sprawuje się idealnie jest bezgłośna. Mam ją około 6 lat.  Pytam bo cena jest jakaś niska i interesuje mnie ręczny przełącznik biegów.

w takim razie to nie jest IBO Beta - piszecie nie na temat . to o co pytasz to  jest pompa IBO  OHI.

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.10.2017 o 15:57, adi napisał:

adi jak się nazywa ten wylot chodzi mi o ta rurke i gdzie mozna to kupić?

Edytowane przez kazik851