Mortis Opublikowano 29 Września 2017 #51 Opublikowano 29 Września 2017 50 minut temu, Bezprym napisał: Łatwiej kupić zgadza się ale czy na pewno samice? Z samicami to niestety jest problem bo u którego chodowcy się byś nie pytał to albo udaje Greka albo celowo chce się pozbyć samców, albo jedno i drugie.W końcu udało mi się dokupić ładne samiczki u Marka "demasoniego" i to źródło polecam. To jest jakby loteria, mi bardziej chodzi o dokupienie kilku ryb, jeśli samców jest za dużo. A Marka @demasonijak najbardziej polecam, szczególnie jeśli chodzi o Hary o czym mowa w niniejszym wątku.
Zygi Opublikowano 29 Września 2017 #52 Opublikowano 29 Września 2017 34 minuty temu, Mortis napisał: A Marka @demasonijak najbardziej polecam, szczególnie jeśli chodzi o Hary o czym mowa w niniejszym wątku. A czy wysyła ryby?
Bezprym Opublikowano 29 Września 2017 #53 Opublikowano 29 Września 2017 Wysyła przy bezpośrednim połączeniu PKP lub PKS.
Dziubek Opublikowano 14 Października 2017 Autor #54 Opublikowano 14 Października 2017 W dniu 29.09.2017 o 10:56, Dziubek napisał: Prawdopodobnie będzie tak (mam nadzieje, że już się mi nie odmieni... normalnie jak baba w ciąży , nie obrażając baby... ani ciąży ) : Metriaclima MSOBO Magunga i Cynotilapia HARA Gallireya Reef ... w jakiej ilości kupować? z moich wyliczeń (finanse) wychodzi, że mogę kupić 23 szt czyli np 13 msob i 10 hara?? może być, czy po równo ?? zbliża się termin zakupu rybek i kolejne myśli... może jednak wezmę trzy gatunki: MSOBO ,HARA i CHEWERE?? po 10 sztuk?? jak będzie łatwiej dla mnie, lepiej dla nich ?? ciężko mi podjąć decyzję... pomóżcie...
Bezprym Opublikowano 14 Października 2017 #55 Opublikowano 14 Października 2017 Weź lepiej po 13-15 sztuk a nawey więcej bo w obydwu gatunkach ciężko o samice
Dziubek Opublikowano 14 Października 2017 Autor #56 Opublikowano 14 Października 2017 1 godzinę temu, Bezprym napisał: Weź lepiej po 13-15 sztuk a nawey więcej bo w obydwu gatunkach ciężko o samice czyli lepiej wziąć dwa gatunki po 15 szt, niż trzy gatunki po 10 szt. to masz na myśli?
Bezprym Opublikowano 14 Października 2017 #57 Opublikowano 14 Października 2017 Nie chodzo mi tylko o te dwa gatunki, później i tak redukcja cię nie ominie. Większa możliwość trafienia samiczek, i mnie na 7 sztuk wypadła jedna.
Dziubek Opublikowano 17 Października 2017 Autor #58 Opublikowano 17 Października 2017 było kombinowanie i się skończyło... w końcu podjąłem decyzję i zobaczymy co będzie ... właśnie oczekuję (mają być kolo 14) na 10 szt MSOBO i 10 szt MAINGANO... i postanowiłem się tym oczekiwaniem pochwalić na forum , a i jeszcze czekam i na odpowiedz od Marka @demasoni kiedy będę miał haremik HARA
Bezprym Opublikowano 17 Października 2017 #59 Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Msobo trzeba było wziąć więcej bo przy tym gatunku jak już wspomniałem trudno o samice. Edytowane 17 Października 2017 przez Bezprym
Andrzej Głuszyca Opublikowano 18 Października 2017 #60 Opublikowano 18 Października 2017 ....na prośbę autora temat dotyczący startu został wydzielony w miejsce gdzie wskazuje link. 1
Rekomendowane odpowiedzi