Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam; czy do akwarium 240L z maingano i yellow mogę dorzucić coś jeszcze czy co za dużo to nie zdrowo na taki litraż?

Co radzicie? Pozdrawiam!

Opublikowano

Reda bym nie dawał, jako 3 gatunek do 240l. Będzie mu ciasno. Prędzej sprengerae, z tego, co czester napisał.

A koniecznie musi być 3 gatunek :?: :D

Opublikowano
Reda bym nie dawał, jako 3 gatunek do 240l. Będzie mu ciasno. Prędzej sprengerae, z tego, co czester napisał.

A koniecznie musi być 3 gatunek :?: :D

Nie będe sie spierał bo pewnie racji nie mam ale to chyba w znacznym stopniu zależy od obsady teraz..

Opublikowano

Nie będe sie spierał

Ja z Tobą też nie :twisted::D Ja w ogóle jakoś nie widzę Reda w 240l w licznej obsadzie, może przesadzam, ale takie mam wrażenie, jak patrzę na swoje Red Blue, które ciągle rosną. Na pewno zależy od obsady. Mi chodziło głównie o miejsce w akwa. Bo np obsada Demasoni + Red do 240l to już troszkę inna sprawa, są 2 gatunki, a Demasony są mniejsze. Sumując, Reda widzę w 240l z drugim gatunkiem, nie za dużym.

Opublikowano

więc tak:

5 maingano - na pewno 2 samce reszta nie wybarwiona jak na razie

5 yellow - 1 samiec reszta niezdecydowana

co do red red to wydaje mi się za agresywną rybką w stosunku do pozostałych. Szczerze mówiąc chciałabym 3 gatunek może coś innego niż niebieskie i żółte :)

Opublikowano
więc tak:

5 maingano - na pewno 2 samce reszta nie wybarwiona jak na razie

jak to "niewybarwiona"?? Napewno masz maingano? Samice i samce są prawie identyczne...

co do red red to wydaje mi się za agresywną rybką w stosunku do pozostałych

Mam maingano i redy. Maingano są dużo bardizej żywiołowymi rybkami. Redy przy nich to spokojne cielątka.

Opublikowano

Mam maingano i redy. Maingano są dużo bardizej żywiołowymi rybkami. Redy przy nich to spokojne cielątka.

Zgadzam się, też miałem Maingano i to wcale nie są takie spokojne rybki, także temperamentem Redy by do nich pasowały. Ja się upieram przy wielkości cały czas.

A Sprengerae?ani żółty, ani niebieski. I nie osiąga takich rozmiarów, jak Red.

Opublikowano

tak na 100% mam maingano i właśnie przez to że są praktycznie identyczne to nie wiem do końca co to za płeć; dlatego też napisałam nie wybarwione - źle sie wyraziłam

co do rdzawych bardzo ładne rybki moim zdaniem i może się na nie zdecyduje ale nadal nie wiem czy 240l to nie za mało na 3 gatunki.