Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak jak w tytule co tu kupić.

Posiadam akwarium 200 ltr,,dosyć dużo przerybione i chciałbym dołożyć drugi filtr, który pracował by jako mechanik. 

Myślałem o takim filtrze AQUAEL TURBO FILTR 1000 AKWARIUM 150-250L  ale gdzieś czytałem ,że dosyć głośno pracują ,,buczą''.

Obecnie mam AQUAEL FILTR ZEWNĘTRZNY UNIMAX 250 ,który jest bezszelestny. Poprzednio miałem  JBL 901e ,który bardzo głośno pracował i chciałbym już tego  uniknąć.

Pomoże jakaś bratnia dusza w doborze filtra?

Edytowane przez krzymyt
Opublikowano
Godzinę temu, krzymyt napisał:

Myślałem o takim filtrze AQUAEL TURBO FILTR 1000 AKWARIUM 150-250L  ale gdzieś czytałem ,że dosyć głośno pracują ,,buczą''.

...ponoć te z najnowszym sposobem montowania w nich wirnika są bardzo ciche.

..poczytaj tutaj.

Opublikowano
3 minuty temu, krzymyt napisał:

...wszystko jasne tylko jak tu trafić na ten nowy typ wirnika .

...najlepiej to tylko zakup osobisty. Wysyłkowo wcisną to co mają...Ja używam starego  2000  i uważam  ,że jest  nawet cichy. 1000 powinien być znacznie bardziej cichy ze względu ma mniejszą moc. Raz na jakiś czas przesmaruję ośkę i nie narzekam. Ale zdania na ten temat będą podzielone.

Opublikowano (edytowane)

Polecam  http://allegro.pl/aquael-filtr-wewnetrzny-unifilter-1000-pokarm-i6614273282.html

miałem już 3 wszystkie tak ciche jak Twój unimax, którego również posiadam. Podczas czyszczenia nic Ci z niego nie wyleci.W pojemnik na bio wkład warto również dać gąbkę, sporo tego tam jeszcze się zbiera. Moc swoją ma.

Edytowane przez MDRAGON87
Opublikowano
18 godzin temu, Ksiaze_Kluska napisał:

seryjnie te kubelki unimax sa ciche? naprawdę ciche bez buczenia/niskich tonow i grzechotania na wirniku?

Tak, jeżeli go słychać tzn że jest wadliwy, wtedy reklamacja która dobrze działa.

Opublikowano

.....parę lat wstecz ten  UNIFILTER przerabiałem miał jeszcze jakąś diodę ,która wycinała pierwotniaki .

Dokupiłem kubełek na bio ale gdzieś sobie nie przypadliśmy do gustu za sprawą tych dwóch przeźroczystych cieniutkich gąbek.

Miałem AQUA SZUT bio po dwóch latach głośnej pracy  nastąpiła zamiana na roślinki.

Chyba się jeszcze wstrzymam i kupię drugi ten sam kubełek.