Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj,

Spróbuję trochę jakąś fotkę zrobić. Ostatnio jakoś mało czasu było.

Rano gdy słońce pada na akwarium i inne ryby chowają się pod filtr, Nimbo kładzie się przy kamieniach, na które wtedy wychodzi na żer drobnica. Nic się nie zmieniło. Może w końcu kiedyś upoluje tą rybkę ;)

Opublikowano
22 minuty temu, bojack napisał:

@iquitos68 ten N.Livi na ostatnich 4 zdjęciach też jest kocur. Mój młody ma czerwone zakończenia płetw, ten ma żółte, czy to kwestia zdjęcia?

To nie kwestia zdjęcia. On tak wygląda w rzeczywistości. Też się zastanawiałem nad wyglądem tej ryby. W ogóle myślałem na początku, że to jest venustus a nie livingstonii. Ma taki miodowy odcień. Mam też w akwarium ok 9 cm livi z warszawskiego zoologa - inaczej wygląda - jest bardziej brązowy i niestety po prostu mniej ładny. Ten Livi ze zdjęcia kupiony był jako WF 15 cm i pewnie to ma wpływ na wygląd. Pewnie, żył na żółtych piaskach i poprzez dobór naturalny taki odcień u niego się wykształcił.

Mogę potwierdzić, że w przypadku tego gatunku ryby WF, a zoolog to przepaść jeśli chodzi o wygląd.

• Lubię to 2
Opublikowano

Dla porównania Livi F1 z tan-mal, na oko 8-10cm. Zdjęcie smartfonowe niestety. Jak dla mnie... inna ryba niż na Twoim zdjęciu. Ciekawe co będzie jak podrośnie.

20210907_190100.thumb.jpg.81843915166fd4539829a0f8113d1a33.jpg

• Lubię to 1